Lietuvos-Lenkijos pasienyje eilių beveik neliko (atnaujinta)

  • Teksto dydis:

Lenkijai šią savaitę sugriežtinus lengvaisiais automobiliais ar mikroautobusais dirbti atvykstančių vilkikų vairuotojų kontrolę, buvo atsiradusios eilės Lazdijų ir Kalvarijos pasienio kontrolės punktuose, tačiau šeštadienio vakarą keleto automobilių eilė buvo tik pastarajame.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) šeštadienio vakarą pranešė, kad situacija greitai pradėjo keistis vėlyvą  popietę.

„Lenkijos pareigūnai savo pusėje atidarė daugiau patikrinimo juostų, paspartino procedūras, todėl iš Lietuvos pradėjo judėti kur kas didesni minėtų vairuotojų srautai“, – rašoma pranešime.

Tarnybos 17 val. 30 min. duomenimis, Lazdijų punkte išvažiuojančiųjų eilės nebeliko visai. Kalvarijos punkte Lenkijos leidimo įvažiuoti laukė vos keli mikroautobusai su vykstančiais vairuotojais, kurie irgi turėtų užtrukti trumpai.

Tarnyba pažymi nekart kreipusis į kolegas Lenkijoje prašydama paspartinti darbą ir į tai esą buvo atsižvelgta.

VSAT atstovas Rokas Pukinskas kiek anksčiau šeštadienį BNS teigė, kad eilės formavosi nuo ketvirtadienio vakaro: kilometro eilė buvo Kalvarijos ir maždaug pusės kilometro – Lazdijų punkte.

„Lenkija ėmėsi papildomų priemonių, sugriežtino vilkikų vairuotojų, kurie atvyksta į Lenkiją nevairuodami krovininio automobilio, kontrolę“, – priežastis paaiškino R. Pukinskas.

VSAT penktadienį pranešė gavusi oficialią Lenkijos informaciją, kad ši šalis sugriežtino dirbti atvykstančių ar per Lenkiją tranzitu vykstančių vilkikų vairuotojų kontrolę. Tokie vairuotojai Lenkijos pasieniečiams, be įprastų dokumentų, turi pateikti darbo sutartį ar komandiruotės įsakymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių