Pasienio vadas: per parą apgręžti 126 neteisėti migrantai, jų grupės didėja

Per pastarąją parą pasienyje su Baltarusija apgręžti 126 migrantai, siekę neteisėtai patekti į Lietuvą, jų grupės didėja, teigia Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas Rustamas Liubajevas.

„Per praeitą parą 126 neteisėti migrantai bandė neteisėtai atvykti į Lietuvą, nė vienas iš jų nebuvo įleistas, visi buvo apgręžti ir grįžo į Baltarusijos Respublikos teritoriją. Taip pat mes matome tendenciją, kad neteisėtų migrantų grupės didėja. Didžiausia grupė, kuri buvo sulaikyta, sudarė apie 80 neteisėtų migrantų“, – LRT televizijai pirmadienį sakė R. Liubajevas.

Anot jo, daugiausiai pažeidimų ir sulaikymų fiksuojama Varėnos pasienio rinktinės ruože.

Šeštadienį VSAT pareigūnai neįleido 114 iš Baltarusijos ėjusių migrantų, penktadienį – 144, ketvirtadienį – 110, trečiadienį – 22, antradienį – 281, pirmadienį – 73.

VSAT taip pat informavo, kad sekmadienį ties Šalčininkų savivaldybe prie sienos Baltarusijos pusėje įvairiu metu skirtingose vietose buvo iššautos devynios signalinės raketos. Dieną ties Druskininkų savivaldybe prie sienos Baltarusijoje buvo paleisti penki pavieniai šūviai. Tarnybinių ginklų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, į Lietuvą nepateko per 6,8 tūkst. migrantų.

VSAT vadas akcentavo, kad padėtis pasienyje „išlieka įtempta, bet kontroliuojama“. Anot jo, provokacijų ar incidentų užfiksuota nebuvo, migrantai „pakankamai taikiai grįžta į Baltarusiją“.

Didžiausia grupė, kuri buvo sulaikyta, sudarė apie 80 neteisėtų migrantų.

„Per savaitgalį pavyko užkirsti kelią atvykti į Lietuvą 240 migrantų. Pastebėjome tokį didėjimą neteisėtų migrantų jau nuo praeito antradienio, vidutiniškai bando neteisėtai atvykti į Lietuva apie 130 asmenų per parą“, – LRT televizijai sakė R. Liubajevas.

Tarnybos vadovas tvirtina, kad iš kolegų Lenkijos pareigūnų nuolat gauna informacijos apie sudėtingą situaciją Baltarusijos pasienyje su Lenkija. Pasak jo, pranešama apie bandymus jėga prasiveržti per sieną, apie tai, kad migrantai elgiasi „pakankamai agresyviai“, nuo jų veiksmų nukentėjo ir pareigūnai.

Į Lietuvą šiemet neteisėtai pateko daugiau nei 4,2 tūkst. migrantų.

Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Uršulė fon der

Uršulė fon der portretas
Greičiau darykit bandotakį su bielarusų traktoriais ir mėšlavežiais-kratytuvais tiesiai pas Merkel,jų Minchenas-Miunhauzenas labai nori,išvežus iškratyti ir bus gera trąša muslimų niekadėjams daugintis.

aksioma

aksioma portretas
Kuo daugiau USA PL LT okupantų Irake, tuo daugiau Irako migrantų pasienyje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių