Pereiti į pagrindinį turinį

Pasienyje su Baltarusija – naujas kontrolės punktas

2016-01-29 15:51
DMN inf.

Pasienio kontrolės punktų direkcija (PKPD) tęsia prieš kelerius metus pradėtą kontrolės punktų atnaujinimo programą. Tverečiuje penktadienį atidarytas modernus tarptautinius reikalavimus atitinkantis pasienio kontrolės punktas lengviesiems automobiliams ir autobusams.

„Lietuvos vyriausybė su Baltarusija yra pasirašiusi tarpvalstybinį susitarimą, kad Tverečiaus – Vidzy vietinis pasienio kontrolės punktas įgis tarptautinį statusą, kai bus įrengta atitinkama infrastruktūra abejose šalyse. Lietuvoje jau įrengta Šengeno zonos sienų apsaugai keliamus reikalavimus atitinkanti infrastruktūra. Šiuo metu laukiame, kol Baltarusija įvykdys savo įsipareigojimus, šalys pasikeis notomis ir pasienio kontrolės punktas įgis tarptautinį statusą. Iki šiol sienos su Baltarusija šiaurinėje dalyje tarptautinių punktų nėra“, – sako Pasienio kontrolės punktų direkcijos prie Susisiekimo ministerijos direktorius Arnoldas Tvaronavičius.

Anksčiau Tverečiaus poste buvo keli nedideli statiniai važiuojamojoje kelio dalyje, o sąlygos juose neatitiko elementarių techninių ir higienos reikalavimų. Čia nebuvo nei vandentiekio nei nuotėkų tinklų, trūko tinkamų keliaujančiųjų aptarnavimo ir kontrolės patalpų.

Rangos darbų konkursą laimėjusi intelektualių inžinerinių sprendimų bendrovė „Fima“ vietoje senų statinių pastatė modernų 574 kv. m ploto pasienio kontrolės punktą.

„Suprantame, koks svarbus šalies įvaizdžiui ir saugumui toks objektas, todėl pateikėme pačius moderniausius sprendimus ir intelektualias technologijas, kurios užtikrins, kad būtume svetingi ir jaustumėmės saugūs. Lietuva visuomet siekė palaikyti konstruktyvius santykius su kaimynais, o šis punktas – dar vienas žingsnis puoselėjant tarpvalstybinius santykius su Baltarusija“, – sako „Fima“ generalinis direktorius Gintaras Juknevičius.

Tverečiaus pasienio punktas pritaikytas greičiau ir patogiau aptarnauti keliautojus. Iš viso čia pastatyti šeši automobilių tikrinimo nameliai – po tris muitinės darbuotojams ir pasieniečiams. Jie yra po apšviesta stogine.

Jeigu iš vienos šalies susidarys didesnis transporto srautas negu iš kitos, atitinkamai tai pusei bus galima skirti daugiau pravažiavimo juostų. Čia numatyta galimybė visomis linijomis važiuoti abejomis kryptimis, o eismą reguliuoja moderni eismo valdymo sistema.

Be to, čia sumontuoti padidinto atsparumo priverstinio transporto stabdymo įrenginiai. Jie gali sustabdyti neteisėtai pasienio punktą kertantį autobusą.

„Fima“ pasienio poste įrengė administracinį dviejų aukštų pastatą, sujungtą su detalaus keleivių tikrinimo pastatu. Čia sumontuota rentgeno sistema, įrengti dušai, poilsio kambarys, muitinės tarpininko patalpa, valiutos keityklos patalpa.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų