Pasienyje su Baltarusija – protestas: ragina imtis griežtesnių veiksmų prieš A. Lukašenkos režimą

Lietuvoje gyvenantys baltarusiai šeštadienį Medininkuose ir Lavoriškėse organizuoja protesto akcijas, kuriomis reikalaujama, kad Aliaksandro Lukašenkos režimas paleistų politinius kalinius, taip pat raginant Europos Sąjungą imtis griežtesnių veiksmų prieš režimą.

„Baltarusijos aktyvistai Medininkų pasienio poste sudarys „solidarumo grandinę“. Mes, baltarusiai Lietuvoje, reiškiame solidarumą su politiniais kaliniais ir reikalaujame jiems laisvės“, – rašoma organizatorių „Telegram“ kanale.

„Dėkojame ES už palaikymą ir jau priimtas priemones, taip pat raginame nesustoti pusiaukelėje, kad Baltarusijai būtų pagelbėta išsivaduoti nuo fašistinės diktatūros siaubo. Tam reikalingos trumpalaikės, bet realios ir veiksmingos sankcijos“, – priduriama pranešime.

„Solidarumo grandine“ Lietuvių diaspora susikibs Medininkuose, tuo metu ties Lavoriškių pasienio punktu nuo 13 iki 15 valandos bus blokuojamas eismas.

Pasieniečių atstovas: incidentų neužfiksuota

„Lavoriškėse yra aktyvistų, bet blokavimas nevyksta: jie tiesiog išeina į kelią su atributika, su vėliavomis, pristabdo kelias mašinas, jos sustoja ir tada aktyvistai pasitraukia, mašinos pravažiuoja“, – BNS šeštadienį sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Giedrius Mišutis.

„Problemų nekyla, eismas nėra didelis. Vilkikai ten daugiausia vyksta, ten budi pasieniečiai, yra ir policijos ekipažas, incidentų, konfliktų neužfiksuota“, – pridūrė jis.

Akcija Lavoriškėse baltarusiai reikalauja, kad Aliaksandro Lukašenkos režimas paleistų politinius kalinius, taip pat Europos Sąjunga raginama imtis griežtesnių veiksmų prieš režimą.

Vienas akcijos organizatorių Vitalijus Aleinikas naujienų portalui lrt.lt teigė, kad akcija Lavoriškėse taip pat siekiama parodyti, jog su Minsko režimu neturėtų vykti jokia prekyba, kadangi tai suteikia lėšų režimui ir leidžia vykdyti represijas prieš baltarusius.

Organizatoriai taip pat tikina gavę leidimą iš savivaldybės ir kitų institucijų rengti šias akcijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kodėl trumpapimpis

Kodėl trumpapimpis portretas
Neorganizuoja protesto akcijų prie Š.Korėjos sienų,ten žmonės jau badauja

pensininkė

pensininkė portretas
pereikite Baltarusijos sieną ir ten mitinguokite o ne pas mus kada mes imsimės tvarkos ir rūpinsimės savimi ir savo gyventojais kai mūsų benamiai ar po nelaimės neturintys kur gyventi tai pastato į eilę soc būstui gauti o nelegalams tik peržengė sieną ir viskuo pasirūpinta po tiltu miegoti nereikia

Kada Lietuvoje nors truputį apsitvarkysit?

Kada Lietuvoje nors truputį apsitvarkysit? portretas
Kai .alė gimė, jos mama ir tėvas artėjo prie 40 m. .alės snukis kibiras, kaulėtos gauruotos kojos, srutų spalvos akys, ūsai ir barzda yra, kūnas išmatų statinė pakabinta ant lūžtančių degtukų, žvilgsnis idiotės, peraugo iki 2 m ūgio, su kupra. Mokytis negali, tuštintis nesugeba, klizmuojama. Motina ligoninėse juodžiausiuose darbuose, bet žinojo visų LTSR įžymybių priklausomybes, nesantuokinius vaikus, kt. Savo D.lę aprūpindavo reikiamais kvaišalais, o dokumentacija su įrašu, kad .alė lytiškai santykiauja su biologiniu tėvu, būtų krachas. Po 1990 m .alė su savo mama įgudo, kvaišalų platinimo tinklas siekė visus žinomesnius Vilniaus asmenis. .alė jau virš 20 m M.U „specialistė“, užsiima tuo pačiu, prokurorų, žymesnių valdininkų, verslininkų, politikų, vadinamųjų menininkų atžalos priklausomos nuo kvaišalų, o M.U profesūra, dėstytojai... kam uostomieji, brangesni, kam pigesnių gana. Pas psichiatrus neregistruoti, reikalingos „nepriekaištingos“ reputacijos.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių