Pasikonsultavusi su partneriais, Lietuva vis dėlto siųs vakcinų Bangladešui

Pasikonsultavusi su tarptautiniais partneriais, Lietuva dar kartą persigalvojo ir nusprendė vis dėlto siųsti beveik pusę milijono vakcinų nuo koronaviruso Bangaldešui.

„Po konsultacijų su tarptautiniais partneriais, atsižvelgiant į pandeminę situaciją pasaulyje, vakcinų poreikį ir Lietuvos deklaruojamą ir teikiamą pagalbą vakcinomis jų stokojančioms šalims, Lietuva skirs vakcinų Bangladešui“, – BNS informavo Vyriausybės komunikacijos departamentas.

Sprendimą padovanoti 444,6 tūkst. „Pfizer“ vakcinos dozių Ministrų kabinetas buvo priėmęs dar kovo pradžioje. Tačiau Bangladešui susilaikius per balsavimą Jungtinėse Tautose (JT) dėl rezoliucijos, smerkiančios Rusijos karinę invaziją į Ukrainą, Vyriausybė pareiškė persigalvojusi.

Šį sprendimą patvirtinti planuota kovo 9-osios Vyriausybės posėdyje, bet klausimas be paaiškinimų atidėtas.

Bangladešo palaikymas naujoje rezoliucijoje

Kovo pabaigoje JT patvirtino rezoliuciją dėl agresijos prieš Ukrainą humanitarinių pasekmių. Ukrainos ir grupės šalių, tarp jų – Lietuvos, vardu teikta rezoliucija sulaukė 140 valstybių paramos. Šį kartą jai pritarė ir Bangladešas.

Solidarumas yra pagrindinis tarptautinės bendruomenės ginklas.

„Solidarumas yra pagrindinis tarptautinės bendruomenės ginklas, siekiant nugalėti globalius iššūkius – tiek įveikti pandemiją, tiek sustabdyti Putino karą Ukrainoje“, – rašoma Vyriausybės komunikacijos departamento komentare.

Jame taip pat pakartojama, kad „neišprovokuota ir nepagrįsta Rusijos karinė agresija prieš Ukrainą šiurkščiai pažeidžia tarptautinę teisę ir JT Chartijos principus, kenkia Europos ir pasaulio saugumui bei stabilumui“.

Statistikos departamento duomenimis, Lietuva šiuo metu yra donavusi 1,1 mln. įvairių gamintojų vakcinų dozių.

Iš viso Lietuva yra užsakiusi per 10 mln. „Comirnaty“ vakcinos dozių, į Lietuvą pristatyta pusė jų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių