Pereiti į pagrindinį turinį

Pasipiktino pirkiniu: ar išdrįstumėte ragauti tokio skilandžio?

2017-12-04 15:58

Socialiniame tinkle plinta apetito, švelniai tariant, nekeliančios skilandžio nuotraukos.

"Nusipirkome gabalėlį skilandžio. Nusivylėme labai, nes valgyti neįmanoma. [...] Įkąsti neįmanoma. Tai paršavedžių ar kuilių mėsa. Gėda", – rašė moteris, įsigijusi "Tauragės mėsos", kuri yra bankrutavusi, prekiniu ženklu pažymėtą mėsos gaminį.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Veterinarijos sanitarijos skyriaus vyr. specialistė-valstybinė maisto produktų  inspektorė Viktorija Septilkienė po portalo kauno.diena.lt atsiųstos užklausos išsiaiškino, kad aukščiausios rūšies  šaltai rūkyto „Uošvės“ skilandžio gamintojas yra UAB „Selentė“. 

Paskambinus į įmonę ir pasakius, kokiu klausimu norėtume bendrauti, prie telefono buvo pakviesta vyr. technologė. Ji teigė, kad šis atvejis jau žinomas, su internete besiskundusia moterimi susisiekta ir "viskas paaiškinta", "situacija išspręsta". Kas tas "viskas" ji nepatikslino.

Ji patarė kreiptis į VMVT, kuriai bendrovė, kaip teigė, perdavė visą informaciją, susijusią su šiuo virtualiu skundu. Vyr. technologė teigė esanti įsitikinusi, kad gaminys buvo kokybiškas, šis atvejis, jos manymu, – tik subjektyvi pirkėjos reakcija.

VMVT atstovė V. Septilkienė portalui kauno.diena.lt aiškino, kad pagal įmonės pateiktą informaciją, skilandžio, supakuoto į vakuuminę pakuotę tinkamumo vartoti terminas yra 40 parų, todėl nuotraukose užfiksuoto produkto tinkamumo vartoti terminas nėra pasibaigęs.

"Pagal pateiktas nuotraukas, mėsos gaminio kokybė galėjo nukentėti dėl netinkamo transportavimo, nes aiškiai matomas netolygus, suardytas skilandžio pjūvio vaizdas. Įvertinti kitas skilandžio skonio, kvapo, konsistencijos savybes vien pagal nuotraukas – neįmanoma.  Tačiau reikia pažymėti, kad skilandis yra šaltai rūkytas mėsos gaminys ir brandinimo, rūkymo ir džiovinimo metu jo sudėtinės dalys (šiuo atveju jautiena) praranda apie 40 proc. drėgmės, todėl produktas tampa pakankamai kietas", – informavo V. Septelkienė.

Ji atkreipė dėmesį, kad pagal Mėsos gaminių techniniame reglamente nustatytą kokybės kriterijų, aukščiausios rūšies skilandžiuose drėgmės kiekis negali būti didesnei nei 35 proc.

Skundų dėl skilandžio ar kitų įmonėje „Selentė“ gaminamų mėsos gaminių kokybės šiais metais VMVT nėra gavusi. 2016 m. sausio mėn. dėl antros rūšies karšto rūkymo dešros juslinių ir skonio savybių  buvo gautas vartotojo skundas, tačiau po tyrimo jis pripažintas nepagrįstu.

V. Septelkienė nurodė, kad iškilus abejonėms dėl gamintojo, jį galima nustatyti ir pagal ovalų veterinarinio patvirtinimo numerį etiketės viršuje (patikrinus šį numerį viešai skelbiamoje VMVT duomenų bazėje adresu http://vetlt1.vet.lt/vepras/).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų