Pereiti į pagrindinį turinį

Paskelbti 2017 metų šauktinių sąrašai (pasitikrinkite)

2017-01-09 11:49
BNS inf.

Krašto apsaugos ministerija pirmadienį paskelbė 2017 metų šaukimo į Lietuvos kariuomenę sąrašus.

A. Ufarto/BFL nuotr.

Jie skelbiami internete, adresu https://sauktiniai.kam.lt/.

Į šauktinių sąrašus įtraukti kiek daugiau nei 25 tūkst. 1991-1997 metais gimusių vaikinų, kurie pagal Krašto apsaugos ministerijos turimus duomenis nėra atleisti nuo karo prievolės arba kuriems nuolatinė privalomoji pradinė karo tarnyba nėra atidėta.

Šiemet į kariuomenę bus pašaukti kiek daugiau nei 3,5 tūkst. karo prievolininkų. Pirmieji šauktiniai į dalinius tarnauti išvyks balandžio mėnesį, paskutiniai - gruodį. Didžiausia karo prievolininkų banga tarnybą pradės spalį.

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis tikisi, kad visi šauktiniai į kariuomenę šiemet ateis savo noru. Savanoriškai atlikti nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą jau užsirašė 550 asmenų, BNS sakė Krašto apsaugos ministerijos atstovas Laimonas Brazaitis.

Paskelbus sąrašus viešai, prie kiekvienos pavardės nurodytas ir tikslus terminas, iki kada reikia susisiekti su paskirtu regioniniu karo prievolės ir komplektavimo skyriumi. Tai daroma siekiant išvengti šauktinių eilių.

Skirtingai nei ankstesniais metais, šiemet į sąrašus patekusiems karo prievolininkams šaukimo nurodymai paštu nebebus siunčiami. Visa karo prievolininkui aktuali informacija bus pateikta tik internete. Ją taip pat bus galima sužinoti telefonu arba atvykus į regioninius Karo prievolės ir komplektavimo skyrius ir poskyrius.

Šaukimas į Lietuvos kariuomenę buvo grąžintas 2015 metais, reaguojant į Rusijos veiksmus Ukrainoje ir Baltijos jūros regione.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų