Pereiti į pagrindinį turinį

A. Paulauskas perspėja, kas gresia už verbavimą ir teroristinius nusikaltimus

2015-07-23 13:37
NSGK vadovas Artūras Paulauskas
NSGK vadovas Artūras Paulauskas / A. Ufarto/BFL nuotr.

Už galimą samdinių verbavimą ir už dalyvavimą, darant teroristinį nusikaltimą, gresia baudžiamoji atsakomybė, primena Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas. Tai Artūras Paulauskas tvirtina, komentuodamas žiniasklaidos informaciją, esą Klaipėdoje buvo verbuojami samdiniai, pageidaujantys kovoti Donbaso separatistų gretose.

Pasak A. Paulausko, Lietuvos saugumo tarnybos stebi situaciją ir siekia, kad Lietuvos piliečiai neįsiveltų į nusikalstamus konfliktus. Anot A. Palausko, komiteto reakcija – perspėti žmones, kad, vykdydami tokius veiksmus, jie gali prarasti Lietuvos pilietybę.

„Kariaudami jie gali padaryti nusikaltimus žmogiškumui, karo nusikaltimus, už kuriuos bus persekiojami visą gyvenimą. Tie žmonės, kurie užsiima verbavimu, taip pat gali būti nubausti. Valstybės saugumo departamentas žino apie tuos faktus, stebi šiuos procesus ir, žinoma, prevenciškai veikia, kad Lietuvos piliečiai nesiveltų į tokius konfliktus, kurie yra nusikalstami“, – LRT RADIJUI teigia A. Palauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų