A. Paulausko figūra – it rakštis Rolando Pakso partijai

Nelengva suraikyti valdžios pyragą taip, kad būtų patenkinti visi. Tad iš ryto valdžią paėmę kairieji kalba vienaip, o popiet vėl persigalvoja. Derybos dėl kėdžių Seime nesibaigė ir vakar.

Nepasidalija įtakos

Kam patikėti kuruoti slaptųjų tarnybų veiklą? Darbo partijos (DP) atstovui Artūrui Paulauskui ar socialdemokratui Juliui Sabatauskui? Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko postas – itin gardus kąsnis, tad dėl jo tarp koalicijos partnerių užvirė tikras mūšis.

Valdantieji vakar savo nuomonę keitė du sykius per dieną. Ryte tvirtino, kad NSGK tenka socialdemokratams, bet popiet paaiškėjo, kad jau nebe: esą šis postas klius DP atstovui.

Tad NSGK kėdę matuojasi A.Paulauskas. Tačiau kol kas neaišku, kada įvyks pirmasis komiteto posėdis, kuriame būtų renkamas jo pirmininkas.

Partneriai – įsitempę

A.Paulausko figūra – it rakštis Rolando Pakso partijai. Tad Tvarkos ir teisingumo partijos atstovai nepraleido progos priminti buvusio Seimo pirmininko veiklos nušalintojo prezidento R.Pakso apkaltos istorijoje.

Be to, vienas šios partijos lyderių Valentinas Mazuronis, kuriam matuojama aplinkos ministro kėdė, yra nuteistas už A.Paulausko šmeižtą.

„Tokie žmonės neturėtų vadovauti nei valstybei, nei vienoms ar kitoms institucijoms, tarp jų – ir komitetams Seime“, – tokiais pareiškimais vakar švaistėsi V.Mazuronis.

Tai tik viena priežasčių, dėl ko koalicijos partneriai komitetų pirmininkų kėdes nusprendė perdalyti.

Dėl B.Juodkos – abejonės

Vis dėlto daugumos Seimo komitetų vadovai jau išrinkti. Aišku, kad Užsienio reikalų komitetui (URK) vadovaus su socialdemokratais į Seimą patekęs buvęs Vilniaus universiteto rektorius Benediktas Juodka.

Tiesa, mokslininkui, ūmai tapusiam politiku, prikišama, kad šis neturi jokios darbo su diplomatais patirties. Maža to, kitąmet Lietuva pirmininkaus ES, tad manoma, kad URK turėtų vadovauti labiau patyręs asmuo.

Aplinkos apsaugos komiteto vadovu išrinktas socialdemokratas Algimantas Salamakinas. Į šį taip pat lėkė kritikos strėlės: ilgametis Etikos ir procedūrų komisijos vadovas juk nė neturi aukštojo mokslo diplomo – tėra įgijęs profesinį išsilavinimą. O Biudžeto ir finansų komitetui vadovaus socialdemokratas Bronius Bradauskas.

Audito komiteto pirmininke išrinkta Tvarkos ir teisingumo partijos atstovė Jolita Vaickienė, Kaimo reikalų komitetui vadovaus DP atstovas Saulius Bucevičius, Socialinių reikalų ir darbo komitetui – socialdemokratė Kristina Miškinienė, Sveikatos reikalų – DP narė Dangutė Mikutienė, Valstybės valdymo ir savivaldybių – DP atstovas Valentinas Bukauskas, Europos reikalų – socialdemokratas Gediminas Kirkilas.

Ekonomikos komitetui turėtų vadovauti Tvarkos ir teisingumo frakcijos atstovas Julius Veselka, tačiau balsavimas dėl jo kandidatūros dar nevyko, nes jis šiuo metu vieši Gruzijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LT

LT portretas
Visiškai teisus ponas Mazuronis, pritariu. Paulauskas juk priklauso rusų KGB strukturom ir jam joks postas seime negali priklausyti. Bet kai laimėjo rusų partija tai Lietuva savo suverenumą gali ir prarasti...

atsiduot

atsiduot portretas
ar neatsiduot - stai kur klausimas, o jeigu atsiduot tai uz kiek

TA

TA portretas
Kvepia tai abu vienodai.
VISI KOMENTARAI 16

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių