Penktadienį į Baltarusiją apgręžti 9 neteisėti migrantai, nuo rugpjūčio – 8224

  • Teksto dydis:

Penktadienį pasieniečiai į Lietuvą iš Baltarusijos neleido patekti 9 neteisėtiems migrantams.

Latvijos pareigūnai tą pačią dieną apgręžė pusšimtį tokių į šalį bandžiusių brautis užsieniečių. Ketvirtadienį VSAT į Lietuvą iš Baltarusijos neįsileido 17 migrantų, trečiadienį – 4. Antradienį, pirmadienį ir sekmadienį pasieniečiai nefiksavo atvejų, kai tokie asmenys būtų neleistinose vietose kirtę sieną iš Baltarusijos. Šeštadienį apgręžti 8 neteisėti migrantai. Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių įleistų užsieniečių penktadienį nebuvo.

Penktadienį įvairiu metu ties Druskininkų savivaldybe prie sienos Baltarusijos pusėje buvo iššauta 11 signalinių raketų.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą, vidurnakčio iš penktadienio į šeštadienį duomenimis, nepateko 8224.

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko.

Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

Penktadienį Latvijos pasieniečiai apgręžė 47 iš Baltarusijos bandžiusius patekti neteisėtus migrantus. Šių šalių siena yra maždaug 4 kartus trumpesnė nei Lietuvos ir Baltarusijos siena. Ketvirtadienį ir trečiadienį į Latviją neįleista po 46 tokius užsieniečius, antradienį – 75, pirmadienį – 38, sekmadienį – 68, šeštadienį – 62.

Lenkijos pasieniečiai ketvirtadienį ir trečiadienį užkirto kelią iš Baltarusijos neteisėtai sieną kirsti po 21 migrantą, antradienį – 12, pirmadienį – 17, sekmadienį – 20, šeštadienį – 6.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arijas

Arijas portretas
Bardakas su tais visu rusiu arabais. Kada 3000 deportuos?!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių