Pernai keliuose padaugėjo žuvusiųjų: policijos vadas įvardijo, kas jo netenkina

Lietuvos policijos generalinis komisaras Renatas Požėla antradienį po susitikimo su susisiekimo ministru Jaroslavu Narkevičiumi teigė, kad ateityje bus siekiama skatinti bendradarbiavimą tarp įvairių institucijų.

„Apšnekėjome tam tikras iniciatyvas. (...) Visų pirma, mūsų abiejų su ministru netenkina esamas tarpinstitucinis bendradarbiavimas tarp policijos, kelininkų, kitų institucijų, dirbančių saugaus eismo srityje, todėl jau aptarėme, kad artimiausiu metu atgims buvę formatai, kai įvairiuose lygiuose policijos pareigūnai, saugaus eismo specialistai kartu su kelininkais kels ir spręs problemas“, – teigė R. Požėla.

Susisiekimo ministro teigimu, pernai padaugėjo žuvusiųjų keliuose.

Iki 2050 metų bus siekiama nulio žuvusiųjų. Tai ilgalaikis projektasׅ.

„Su apgailestavimu turime konstatuoti, kad 2019 metais žuvusiųjų skaičius (keliuose. – ELTA), palyginus su 2018 metais, padidėjo. Turėtume peržiūrėti, kur kokias veiklas turėtume patobulinti. Susisiekimo ministerija turi paruošusi projektą „Nulinės vizijos“. Tai reiškia, kad iki 2050 metų bus siekiama nulio žuvusiųjų. Tai ilgalaikis projektasׅ“, – sakė J. Narkevičius.

Susitikimo metu nutarta teikti ministrui pirmininkui Sauliui Skverneliui siūlymą atnaujinti Eismo saugumo tarybos sudėtį, kad ji imtųsi koordinacinio vaidmens tarpinstituciniame bendradarbiavime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senas vairuotojas

senas vairuotojas portretas
važiavau šiandien 6 val į Vilniųleistinu greičiu. Mane lnkė kaip pro stovintį gal 50 mašūnų. Grįžau 11 val, vėl tas pat. Kai tokiais greičiais važinėja- nenuostabu, kd tiek avarijų ir žuvusių.

S

S portretas
Ne tik keliuose daugaiu zuvusiu,bet ir aplamai nuzudyta zmoniu nemazai,nes kaip asilai nieko nesuprantantys padaro reformas todel taip ir vyksta,policija kaip struktura beprociu valdoma yra naikinama nes tas ryskiai matoma ant nusikalstamumo didejimo.

Eksas

Eksas portretas
Jokie greičio matuokliai, vaizdo kameros t.y. techninės priemonės neužtikrins saugaus eismo , kol keliuose nebus kelių patrulių. Ir dar daugiau "kalkite" į galvas pėstiesiems, kad jiems visur ir visada pirmenybė, aukų neišvengti. Pravažiuojamoje kelio dalyje nesisaugantiems pėstiesiems (atleiskite) pirmenybė tik į grabą.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių