Pereiti į pagrindinį turinį

P.Gražulis provokuoja homoseksualus

2009-05-27 09:00
Fobija: P.Gražulis už homoseksualumo propagavimą siūlo griežtai bausti.
Fobija: P.Gražulis už homoseksualumo propagavimą siūlo griežtai bausti. / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Seimo nario Petro Gražulio siūlymas homoseksualumą prilyginti nusikaltimui šokiravo Lietuvos gėjų lygą.

Siūlo bausti

Parlamentaras, Tvarkos ir teisingumo frakcijos narys Petras Gražulis siūlo Baudžiamojo kodekso (BK) pataisą, kuria už viešą raginimą užsiimti zoofilija, nekrofilija ar homoseksualiais santykiais būtų skiriamos tokios pačios bausmės.

BK siūloma papildyti nuostatu, kad tas, kas sistemingai viešai ragina užsiimti zoofilija, nekrofilija ar homoseksualiais santykiais, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir būtų baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu.

Parlamentaras teikia ir Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisą, kuria viešas raginimas užsiimti zoofilija, nekrofilija ar homoseksualiais santykiais užtrauktų baudą nuo 1000 iki 5000 litų.

Mato teigiamą poveikį

Politikas numato teigiamą pataisų poveikį visuomenės dorovei, o sankirtos su Konstitucija neįžvelgia.

P.Gražulis tvirtina, kad priėmus tokias pataisas "būtų panaikinta esama ydinga praktika, kai prisidengiant kova su diskriminacija dėl seksualinės orientacijos, diskriminuojami tradicines šeimos vertybes, heteroseksualius seksualinius santykius vertinantys asmenys".

Aiškinamojo rašto grafoje, kurioje įvertinami galimi neigiami priimto įstatymo padariniai, P.Gražulis rašo, jog "tikėtina, kad tarptautinės netradicinę seksualinę orientaciją išpažįstančių asmenų organizacijos įstatymų priėmimą įvertins neigiamai".

Seimo narys šias pataisas pasiūlė po to, kai išgirdo, jog Vilniaus meras Vilius Navickas neprieštarautų seksualinių mažumų norams kitąmet sostinėje surengti Baltijos šalių gėjų paradą.

Negali patikėti

Lietuvos gėjų lygos pirmininkas Vladimiras Simonka negali suvokti, kaip ES valstybėje galima teikti įstatymų pataisas, kuriomis kriminalizuojama kitokia lytinė orientacija.

Anot V.Simonkos, priimdama P.Gražulio inicijuojamas pataisas, kuriomis homoseksualumas prilyginamas zoofilijai ar nekrofilijai ir numatoma bausmė už jų skatinimą, Lietuva turėtų išstoti iš ES.

"Aš negaliu patikėti, kad ES šalyje gali būti siūlomi tokie įstatymai. Man atrodė, kad priimdama sprendimą stoti į ES Lietuva priėmė sprendimą priimti ir Vakarų vertybes, pagarbą žmogaus teisėms. Jei tokios pataisos būtų priimtos, Lietuva turėtų žengti ir kitą žingsnį – išstoti iš ES", – vakar BNS sakė V.Simonka.

Anot jo, P.Gražulio parengtos pataisos – ne pirmas žingsnis siekiant "institucinio homofobijos įtvirtinimo".

"Pirmas žingsnis – Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos informacijos įstatymo pataisos. P.Gražulio pataisos – antras žingsnis. Net baisu pagalvoti, koks būtų trečias", – sakė V.Simonka.

Pagal naujos redakcijos Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymą, šiuo metu svarstomą Seime, turinčia neigiamą poveikį būtų pripažinta ne tik homoseksualumą propaguojanti informacija, bet ir tokia, kuria "iškreipiami šeimos santykiai", taip pat erotinio pobūdžio informacija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų