Per pirmąsias judėjimo apribojimų dienas policija apgręžė per 600 automobilių

  • Teksto dydis:

Per pirmąsias tris judėjimo tarp savivaldybių ribojimo dienas policija apgręžė per 600 automobilių, nubaustų vairuotojų nebuvo, LRT radijui sakė generalinio policijos komisaro pavaduotojas Arūnas Paulauskas.

„Kol kas dirbame šiek tiek sumažintu intensyvumu, išimtis yra Palangos miestas, kur mūsų pareigūnai kontroliuoja įvažiavimą praktiškai visą parą. Per pastarąsias kelias dienas, pirminiais duomenimis, virš 600 automobilių buvo apgręžta ir keliautojai turėjo grįžti į savo gyvenamąsias vietas“, – LRT radijo laidai „Ryto garsai“ sakė A. Paulauskas.

Nuo penktadienio policija pradeda intensyvesnę kontrolę keliuose, ji tęsis visą savaitgalį.

„Kol kas dar nesame nubaudę nieko, nes tie keliaujantys žmonės geranoriškai pripažino, kad neturi teisės šiuo metu keliauti ir be jokių didesnių ginčų tiesiog apsisuko ir grįžo. Tokiais atvejais nebaudžiame, o tik įspėjame“, – sakė generalinio komisaro pavaduotojas.

Kol kas dar nesame nubaudę nieko, nes tie keliaujantys žmonės geranoriškai pripažino, kad neturi teisės šiuo metu keliauti ir be jokių didesnių ginčų tiesiog apsisuko ir grįžo.

Pasak jo, pareigūnai asmenį nubausti gali už melagingą kelionės tikslo nurodymą, fiktyvius dokumentus ar nepaklusimą policijos nurodymui apsisukti.

„Mes nelabai ir slepiame, kur stovime – mūsų postai yra vieši, jų vietos yra paviešintos, intensyvios kontrolės laikai taip pat yra paviešinti. Tačiau mes paliekame sau teisę bet kuriuo laiku, bet kurioje vietoje stabdyti transporto priemonę, patikrinti ją ir užduoti tam tikrus klausimus, kodėl žmogus, gyvenantis vienoje savivaldybėje, šiuo metu yra kitos teritorijoje“, – akcentavo A. Paulauskas.

Policija penktadienį judėjimą tarp savivaldybių pradeda riboti visoje Lietuvoje – bus įrengta 250 kontrolės postų.

Laisvai keliauti galės tik prekes vežantys vilkikai, kitus vykstančiuosius planuojama stabdyti ir teirautis apie jų kelionės tikslą.

Blokavimo postai bus įrengti nuo penktadienio 13 val. iki sekmadienio 21 valandos.

Iš viso šalyje savaitgalį dirbs virš 900 policijos ekipažų, jiems taip pat talkins daugiau nei 300 šaulių, 270 pasieniečių bei apie pusšimtis karo policininkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu, bl...

nu, bl... portretas
automobilius apgrežė :):):)..., ir kaaa, bandinditu sumazejo??? banditus gaudykit, o ne automobilius apgrezinekit, ereliai- policininkai- klounai.....

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Puikios naujienos!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių