Pirmasis STEAM mokslo centras vaikams duris atvers Alytuje

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 23 d. 14 val. Alytaus miesto savivaldybėje (Rotušės a. 4, Alytus) bus pasirašytas pirmasis susitarimas dėl dalyvavimo kuriant ir koordinuojant Gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos, matematikos tyrimų ir eksperimentinės veiklos atviros prieigos, arba kitaip tariant – STEAM, centrą, pranešė Švietimo ministerija.

Susitarimą pasirašys švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė ir Alytaus kolegijos, kurios patalpose ir bus įkurtas STEAM centras, direktorė Danutė Remeikienė.

Švietimo ir mokslo ministerijos iniciatyva iš viso Lietuvoje bus įsteigta dešimt tokių mokiniams skirtų centrų – kiekviename regione. „Taip bus sudarytos galimybės visuose šalies regionuose mokiniams susidomėti tiksliaisiais mokslais. Vaikai nuo mažens galės susipažinti su naujausiomis technologijomis, mokytis tyrinėti, daryti eksperimentus. Mūsų tikslas – nuo darželio iki universiteto formuoti naują inovacijų kultūrą, auginti būsimuosius tyrėjus“, – sako švietimo ir mokslo ministrė A. Pitrėnienė.

Kiekviename STEAM centrų veiks keturios laboratorijos: viena – biologijos ir chemijos, antra ̶ fizikos ir inžinerijos, trečia ̶ robotikos ir informacinių technologijų, o ketvirta – specializuota, atliepianti konkrečios teritorijos specifiką, pavyzdžiui, Alytaus apskrities STEAM centre tai bus maisto gamybos technologijų ir sveikatinimo laboratorija.

STEAM centruose taip pat bus sudaromos galimybės tobulinti kvalifikaciją mokytojams, o visuomenė galės susipažinti su moksliniais tyrimais ir inovacijomis.

STEAM mokslo centrų kūrimą numatoma finansuoti 2014–2020 m. ES struktūrinių fondų lėšomis, Švietimo ir mokslo ministerija tam planuoja skirti 5,8 mln. eurų.

Lietuvoje siekiama sukurti mokslo populiarinimo tinklą. Šalia 10 regioninių STEAM centrų moksleiviams Švietimo ir mokslo ministerija taip pat iniciavo modernaus Mokslo ir technologijų populiarinimo centro steigimą – jis bus įkurtas Kaune. Be to, pradinės mokyklos ir progimnazijos bus aprūpintos gamtos ir technologinių mokslų ugdymui reikalingomis priemonėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių