Pirmieji humanitariniai paketai pasiekė migrantus: juos gavo daugiau nei pusė apgręžtųjų

Dar šią savaitę suformavus pirmuosius apgręžiamiems migrantams skirtus humanitarinius paketus, Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas spaudai Giedrius Mišutis patvirtino, kad paketai jau pasiekė migrantų rankas.

„Sistema pradėjo veikti praktiškai nuo vakar, ir kol kas procesas vyksta sklandžiai. Apgręžiamiems migrantams ir anksčiau buvo teikiama tokia pagalba, bet nebuvo paruošta tokio vientiso paketo. Dabar suformuotas paketas yra patogesnis ir patiems pasieniečiams, ir migrantams“, – Eltai sakė G. Mišutis.

Per praėjusią parą į Lietuvą buvo neįleisti 110 neteisėtų migrantų, iš jų, anot G. Mišučio, humanitarinius paketus gavo apie 60 žmonių. Kaip teigia VSAT atstovas, paketai nėra taupomi, tačiau, nematant poreikio, pasieniečiai jų migrantams nesuteikia.

„Paketus apytiksliai gavo 60 žmonių, nes ne visiems jų reikia. Daugelis būna šiltai apsirengę, pasiruošę, turi daiktų, tai kiekvienam per prievartą nėra brukama. Jeigu reikia, tai duodama, jeigu nereikia, tai ir negauna. Nei taupoma, nei kišama per prievartą“, – sakė G. Mišutis.

Jeigu reikia, tai duodama, jeigu nereikia, tai ir negauna. Nei taupoma, nei kišama per prievartą.

Iki metų pabaigos planuojama paruošti 5 000 humanitarinių paketų. VSAT atstovo teigimu, pasienio ruožą jau pasiekė apie 2000.

„Iš viso tokių paketų suformuota 2000, jie yra sandėliuose ir pasieniečių tarnybiniame transporte. Kol kas jų užteks, sakyčiau, ilgam laikui“, – teigė G. Mišutis.

ELTA primena, kad spalio 28 d. vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės ir socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės susitikime su valstybinių institucijų ir nevyriausybinių organizacijų atstovais buvo nuspręsta skubiai organizuoti humanitarinių pagalbos paketų dalijimą apgręžiamiems neteisėtiems migrantams.

Humanitarinius paketus sudaro sausas davinys, vanduo ir kiti būtiniausi daiktai: pirmosios pagalbos vaistinėlė, drėgnos servetėlės, dezinfekcinis skystis, tualetinis popierius, dantų valymo komplektas, sauskelnės bei higieniniai paketai. Kaip teigė Raudonojo Kryžiaus vadovė Kristina Meidė, papildomai apgręžiami migrantai aprūpinami antklodėmis, kojinėmis, kepurėmis, pirštinėmis, įduodami degtukai, tabletė, skirta vandens valymui ir šildymui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tas vaikas

tas vaikas portretas
nuotraukoje - tas pats artistas, kuriam dūmus pūtė į akis, o jis tada ašarodamas smagiai pasakojo istorijas. Yra posakis NEPŪSK ARABŲ , tai reiškia - NEMELUOK!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių