Pereiti į pagrindinį turinį

Po Kražių žudynių pradėtas tyrimas Šiaulių probacijos tarnyboje

2015-11-06 14:01
BNS inf.
A. Ufarto / Fotabanko nuotr.

Kalėjimų departamentas pradėjo tarnybinį patikrinimą, reaguodamas į informaciją, jog Kražių žudynėmis įtariamą Rimantą Bekintį prižiūrėjusi Probacijos tarnyba nenustatė jo galimo pavojaus aplinkiniams.

Kaip informavo KD, informacija apie tai, jog asmuo po teismo nuosprendžio dėl smurto artimoje aplinkoje buvo įtrauktas į Šiaulių apygardos probacijos registrą, gauta ketvirtadienį.

„Surinkus informaciją apie šio asmens atžvilgiu vykdytą priežiūros programos vykdymą, kitą dieną pradėtas tarnybinis patikrinimas. Sudaryta komisija, į kurios sudėtį įtraukti psichologė, probacijos ir imuniteto pareigūnai, siekia visapusiškai išsiaiškinti, ar Probacijos tarnybos pareigūnai tinkamai užtikrino prižiūrimajam teismo paskirtų įpareigojimų vykdymą (...). Kalėjimų departamento pradėtu tarnybiniu patikrinimu siekiama išsiaiškinti, ar Šiaulių apygardos probacijos tarnybos pareigūnai tinkamai vykdė pareigą“, - rašoma KD pranešime spaudai.

KD patikslina, kad rugpjūčio 24 dieną Kelmės rajono apylinkės teismo nuosprendžiu minėtam asmeniui buvo skirtas 7 mėnesių laisvės atėmimas, bausmės vykdymą atidedant metams. Per šį laikotarpį jis turėjo dalyvauti smurtinį elgesį keičiančioje programoje, neišvykti iš gyvenamosios vietos rajono ribų be probacijos tarnybos leidimo, nevartoti psichiką veikiančių medžiagų.

Kaip BNS penktadienį patvirtino Šiaulių apygardos probacijos tarnybos direktorius Regimantas Mikaliūnas, R.Bekintis į probuojamųjų asmenų sąrašą įtrauktas rugsėjo 21-ąją. Jį tarnybos pareigūnai namuose lankė du kartus - rugsėjo 28 dieną ir spalio 7 dieną, tačiau nenustatė, jog jis vartotų alkoholį ar keltų grėsmę aplinkiniams. Jis taip pat patvirtino, kad vėliau buvo pasitikima R.Bekinčio telefonu išsakytais teiginiais, jog jis negali atvykti į jam priskirtas elgesį keičiančias programas dėl sveikatos problemų, tačiau su seniūnijos darbuotojais ši informacija nebuvo tikrinta.

„Žinant problemą, kokia išsivystė, mano pasakymas skambės keistai, bet atsižvelgiant į visą turėtą informaciją pareigūnai tikrai taikė visas situaciją atitinkančias priemones“, - BNS sakė R.Mikaliūnas.

Trečiadienį Kražiuose apie 14 val. namuose rasta 74 metų negyva moteris su durtinėmis žaizdomis kaklo srityje. Tą pačią dieną, apie 18 val. vos už 900 metrų nuo aukos namų 81 metų senolės namuose aptiktos dar dvi nužudytos moterys: namo šeimininkė ir senolę lankiusi 52 metų socialinė darbuotoja. Vėlų vakarą, apie 22.30 val., tame pačiame kaime aptikta ir ketvirtoji auka – 55-erių moteris su išorinėmis smurto žymėmis.

Tą patį vakarą pareigūnai sulaikė nusikaltimais įtariamą R.Bekintį - manoma, kad jis aukas žudyti pradėjo dar pirmadienį. Teismas ketvirtadienį leido jį suimti trims mėnesiams.

R.Bekintis anksčiau jau buvo teistas 11 kartų. Kelmės rajono apylinkės teismas pastaruoju metu nagrinėjo jo baudžiamąją bylą dėl vagystės, antradienį kaltinamasis į posėdį neatvyko, teisėjas buvo nusprendęs jį atvesdinti.

Šiemet rugpjūtį vyras buvo nuteistas už fizinio skausmo sukėlimą savo sugyventinei, tačiau su ja susitaikė - teismas skyrė devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant.

Spalio 1 dienos duomenimis, Probacijos tarnybų priežiūroje buvo 8633 asmenys, juos prižiūrėjo 235 darbuotojai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų