Po „maršistų“ konflikto Laisvės gynėjų dieną – policijos tyrimas

Laisvės gynėjų dienai skirtame renginių, kuris vyko Panevėžyje esančiame Sausio 13-osios skvere, kilo konfliktas tarp vaikų ir prieštaringai vertinamų panevėžiečių, vadinamų „maršistų“.

Vienos Panevėžio mokyklos moksleiviai, minėdami Laisvės gynėjų dieną, tradiciškai Sausio 13-osios skverą papuošė neužmirštuolių gėlių žiedais. Toks mažųjų panevėžiečių elgesys papiktino kaip tik tuo metu Sausio 13-osios skvere buvusią grupelę žmonių.

Kilus šiam konfliktui, įsikišo ir policijos pareigūnai.

Policija atlieka tyrimą

Kaip naujienų portalui JP sakė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Jukniūtė, pareigūnai savo ruožtu dėl šio incidento atlieka tyrimą.

„Pareigūnai atlieka tyrimą vadovaudamiesi Administracinių bylų teisenos įstatymu, nors Sausio 13-osios renginio organizatoriai pareiškimo policijai neparašė. Tačiau tyrėjai atlieka tyrimą savo ruožtu. Jeigu atlikus tyrimą paaiškės, kad pažeista viešoji tvarka, pažeidėjams gali būt skirta bauda nuo 30 iki 140 eurų. Jeigu administracinis pažeidimas bus padarytas pakartotinai, bauda didėja nuo 140 iki 240 eurų“, – kalbėjo O. Jukniūtė.

Mindė vaikų atneštas neužmirštuoles

Priminsime, kad Panevėžyje, minint Laisvės gynėjų dieną, kilus konfliktui tarp „maršistų“ ir moksleivių, tąkart kalbintas Panevėžio persitvarkymo sąjūdžio klubo pirmininkas Kazys Grabys piktinosi, jog vaikai į Sausio 13-osios skverą atėjo nešini neužmirštuolėmis. Toks poelgis, anot prieštaringai vertinamo panevėžiečio yra neatleistinas, nes tokiu būdu yra paniekinama mūsų tautos istorija.

M. Pariaukos/jp.lt nuotr.

„Mes turime visišką teisę ateiti į šią vietą ir sakyti tai, ką manome. Turime ir giname savo įsitikinimus. Šis vaikų ir pedagogų poelgis, kai jie prismaigstė skverą neužmirštuolėmis – nepateisinamas ir neatleistinas. Šios gėlės – ne lietuviškos. Jos yra žydų, masonų ložės, augalas, atrastos dar 1926 metais. Jas garbino ir nacistų bei rusų kariuomenės. Kai mus, 1991-ųjų metų sausio 13-osios naktį, užpuolė rusai, niekada nebūtume su tokiomis gėlėmis ėję į kovą ir bandę susigrąžinti laisvę. Mūsų simboliai yra Vytis, Trispalvė ir Gedimino stulpai. Jie šiandien buvo išniekinti. Pačiam teko kovoti už mūsų laisvę. Neleisiu niekinti mūsų tautos simbolių. Čia yra pasityčiojimas, už kurį reiktų iškelti baudžiamąją bylą“, – Sausio 13-ąją naujienų portalui JP kalbėjo K. Grabys.

Čia yra pasityčiojimas, už kurį reiktų iškelti baudžiamąją bylą.

Laisvės gynėjų dieną mokyklinukus užsipuolęs panevėžietis buvo vienas iš palaikančiųjų liūdnai pagarsėjusį Šeimų maršą, ne kartą šokiravęs visuomenę per valstybinius renginius demonstruodamas plakatus su skandalingais užrašais.

Beje, drauge su K. Grabiu renginyje Sausio 13-osios skvere dalyvavę vėliavomis nešini vyrai ir moterys, išdrįso net ir mindyti vaikų pagamintas neužmirštuoles.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai[am] -,,,manau,,- ta proga issitrauk is subines

tai[am] -,,,manau,,- ta proga issitrauk is  subines portretas
neuzmirstuole ir is ispyrsciok tautine savo KGB istine giesme ....,,, mes greit sulauksim komunizmo ooo, jo spinduliaiiii jau sviecia mumssss,,,,

>

> portretas
> Ramiai, ramiai - išgerk vaistukų ir nezabudkės vėl sužydės :)))

Manau

Manau portretas
Liūdnai pagarsėję maršininkai priekabiauja prie vaikų, cenzūruoja vaikų kūrybiškumą, tyčiojasi iš simbolių ir tyčiojasi iš Lietuvių, mindo trypia vaikų sukurtas neužmirštuoles. Policija juos turi pakratyti
VISI KOMENTARAI 80

Galerijos

Daugiau straipsnių