Galimai neblaivus medikas po skandalo staiga susirgo

  • Teksto dydis:

Vakar socialiniame tinklalapyje "Facebook" žaibiškai ėmus plisti per pačias Kalėdas nufilmuotam vaizdo įrašui, kuriame – ant kojų sunkiai pastovintis medikas, ligoninė pradėjo tyrimą, o pats gydytojas nuo šiandien turi nedarbingumo pažymėjimą.

Visa tai vyko Švenčionių rajono ligoninėje.

"Atėjus aplankyti senelio pamatai tokį vaizdą. Ar tokie gydytojai turi mus gydyti? Vaizdo įraše viskas matosi. Dalinkimės, neužmerkime akių ir netylėkime!“, – rašoma prie Lino Šipkausko publikuoto vaizdo įrašo.

Portalas jau rašė, kad šis įvykis netruko sulaukti daugybės komentatorių dėmesio, ir kritikos, ir užtariamųjų žodžių.

Laikinai ligoninei vadovaujantis Vytautas Vaitkevičius ketvirtadienį teigė neturėjęs progos pasikalbėti su įtartinai svirduliavusiu mediku, tačiau laukia jo paaiškinimo.

 

 

"Šiandien, pasirodo, jo nėra darbe. Turi pasiėmęs nedarbingumo pažymėjimą. Nėra daktaro, nėra kaip išsiaiškinti. Jam atėjus aiškinsimės toliau", – sakė V. Vaitkevičius.

V. Vaitkevičius tvirtino, kad netoleruoja girtavimo, darbo apsvaigus. "Už įstaigos diskreditavimą aš linkęs atleisti [iš pareigų]", – kalbėjo laikinasis vadovas. Perklausėme, ar medikas tikrai buvo girtas?

"Tame ir bėda. Prasideda visokie juridiniai klausimai. Aiškinsiuosi su juristais. Kaip viską įrodyti – buvo blaivus ar ne. Būtų paimtas kraujas, pūtimai, būtų visai kitas reikalas. Tas žmogelis, kuris vaizdo įrašą įkėlė, gerai, kad nufilmavo, bet nors būtų sutvarkęs viską iki galo. Būtų visiems gerai: būtų aišku, nustatyta, užfiksuota, surašyta", – dėstė V. Vaitkevičius, akcentavęs, kad tokiais atvejais būtina kviesti policiją. kad

Pareigūnai ar medikai turi nustatyti blaivumo/girtumo faktą.

Jis nerimavo ir dėl to, kad ligoninėje ir taip labai trūksta medikų. "Velniai griebtų, tas daktaras yra vedantysis chirurgas. Daug pacientų pas jį operuotis atvažiuoja iš Visagino. Jeigu tą daktarą atleidžiame, kartu užkalame Chirurgijos skyrių ir uždarome operacinį bloką. Bet kito kelio neturime. Ieškosime  naujų darbuotojų", – kalbėjo laikinasis vadovas.

Ligoninė šiuo metu ieško terapeutų, chirurgų. Skelbiasi per visur, kur tik išmano, bet nesulaukia net užklausų, jau nekalbant apie realius pretendentus.

"Jeigu šiandien į gatvę iš darbo išvarome visus pensininkus, pusę ligoninių galėtume uždaryti, nes nebūtų kam dirbti", – aiškino V. Vaitkevičius.

L. Šipkausko sesuo pripažino, kad pareigūnus kviesti reikėjo. "Čia mūsų klaida, būtų visi įrodymai. Bet tikėjomės, kad kai vaizdo įrašą pamatys vadovai, viska išsiaiškinsim. Suklydom", – nusivylimo neslėpė moteris.

Ligoninės atstovai žurnalistams yra pasakoję, kad medikas pats yra sunkus ligonis, vartoja nuskausminamuosius vaistus ir aiškinęs, kad tądien padauginęs medikamentų, todėl ir sutriko koordinacija. 

Rugsėjį pacientų artimieji nufilmavo, kaip po Santaros klinikas blaškėsi galimai neblaivus chirurgas. Santakos klinikų Vaikų ligoninės atstovai tuomet mediką laikinai nušalino nuo pareigų ir buvo paimtas jo kraujas ištirti, ar jame yra alkoholio.

"Vykstant į Vilniaus priklausomybės ligų centrą, gydytojas nusprendė parašyti pareiškimą dėl atleidimo iš užimamų pareigų ir nuo šiandien Vaikų ligoninėje nebedirba", – tuomet informavo ligoninės atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

balsys

balsys portretas
ne tik nufilmuotas buvo, bet ir patikrintas alkotesteriu. Ir ką ? po skandalo susirgo--pasveiko? :)

Nu

Nu portretas
negerai, kad medikas geria dirbdamas tokį atsakingą darbą. Šventės šventėmis, bet ne ligoninėje darbo metu ir dar chirurgas. Girdėjau per žinias, kad pats serga onkologine liga ir daug vartoja vaistų. Gal sumaišė kažkiek alkoholio su vaistais ir gavosi kas gavosi. Policija neiškviesta ir kaip įrodysi. Dar patys ligonio artimieji, kad tik nenukentėtų. Pripaišys šmeižtą. O daktaras išeis į pensiją, nes tikrai toks yra. Niekas ir nenukentėjo...Tai nors tiek guodžia.

Visko pasitaiko

Visko pasitaiko portretas
Gal buvo su Balsiu susitikes ir uzsikrete, tas gi ilgokai sirgo
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių