Po škvalo Žemaitijoje registruotų žalų skaičius auga

Bendrovė „Lietuvos draudimas“ pirmadienio vidurdienį artėjo prie šimto registruotų žalų, kurias dėl praūžusio škvalo patyrė Plungės, Rietavo ir Telšių savivaldybių gyventojai.

Žaloms atlyginti bendrovė rezervavo daugiau nei 60 tūkst. eurų, pranešė bendrovė.

Škvalas Žemaitijoje prasidėjo penktadienio vakarą. Stiprūs vėjo gūsiai plėšė pastatų stogus, vartė medžius, griovė tvoras, traukė elektros laidus. Dėl žaibų kilo viršįtampių, kurie sugadino buitinę ir kompiuterinę įrangą, elektronikos prietaisus. Ledo krušos gabalėliai apgadino automobilius, šiltnamius, kitą gyventojų turtą.

Anot „Lietuvos draudimo“ Žalų departamento direktoriaus Artūro Juodeikio, daugiausia nuostolių dėl gamtos stichijos patyrė pastatų savininkai.

„Didžiausia žala, siekianti beveik 10 tūkstančių eurų, užfiksuota Rietavo savivaldybėje. Per škvalą vėjas nuplėšė namo stogą, apgadino stogo konstrukcijas“, - bendrovės pranešime teigia A. Juodeikis.

Kita šeima, gyvenanti Telšių rajono savivaldybėje, dėl sugadinto namo stogo patyrė beveik 5 tūkst. eurų žalą.

Pasak eksperto, pastatų stogams labiausiai pakenkė vėjo gūsiai, virstantys medžiai ir nulūžusios šakos.

Nuo audros nukentėjo ir namų viduje esantis turtas. Į bendrovę ėmė kreiptis klientai, kuriems dėl žaibo išlydžio sugedo kompiuteris, televizorius, kiti elektroniniai buities prietaisai.

„Lietuvos draudimo“ Žalų departamento vadovas atkreipia dėmesį, kad per audras su perkūnija itin didelė žala padaroma, kai dėl elektros viršįtampių sugenda automatinių vartų sistema ir šildymo katilo valdymo blokas.

Bendrovės ekspertai prognozuoja, kad Plungės, Rietavo ir Telšių regione škvalo sukeltų žalų skaičius iki savaitės pabaigos dar augs ir gali pasiekti 150.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių