Policija įspėja norinčius kovoti su Rusija: ginklus iš šalies galima išvežti tik su leidimu

  • Teksto dydis:

Kai Rusija užpuolė Ukrainą, socialiniuose tinkluose pradėjo plisti žinutės, jog reikia patiems imti ginklus ir važiuoti ginti Ukrainos. Tačiau policija perspėja nesielgti neapgalvotai, mat išvežant bet kokį ginklą iš Lietuvos, būtinas specialus leidimas.

„Socialiniuose tinkluose pasirodo patriotiškai nusiteikusių žmonių raginimų „vykti į Ukrainą kariauti su Rusija“. Panašu, jog kai kurie gali galvoti ir apie asmeninių ginklų gabenimą su savimi. Primename: bet koks legaliai Lietuvoje disponuojamas ginklas iš Lietuvos Respublikos teritorijos gali būti išgabentas, tik turint policijos išduotą leidimą. Kirtus Lietuvos Respublikos sieną su ginklu be leidimo, kitoje valstybėje iš karto tapsite pažeidėju (nusikaltėliu)“, – teisinę atsakomybė aiškino pareigūnai.

Prašome mūsų piliečių, būti saugiais net ir tokiais sudėtingais laikais.

„Lietuvos policija kartu su visa Lietuva visokeriopai remia Ukrainą, bet prašome mūsų piliečių, būti saugiais net ir tokiais sudėtingais laikais“, – paragino policija.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas taip pat buvo nurodęs, jog lietuviai, norintys tarnauti kitos valstybės kariuomenėje, jungtis prie Ukrainos karinių pajėgų, turi taip pat atlikti teisines procedūras ir iš mūsų šalies institucijų gauti specialius leidimus.


Šiame straipsnyje: policijakaras Ukrainojeįspėjimasginklai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių