Policija ruošiasi savaitgaliui: viliasi, kad žmonės Motinos dieną minės kukliai

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis viliasi, kad artėjančią Motinos dieną šalies gyventojai paminės kukliai ir laikysis visų nustatytų karantino reikalavimų. Vis dėlto jis teigia, kad savaitgalį budės ir viešųjų vietų kontrolę užtikrins įprastas policijos pareigūnų skaičius.

„Pajėgos bus didesnės negu eilinę darbo dieną, bet iš esmės tai bus pajėgos kaip ir visus šiuos pastaruosius savaitgalius. Akcentai pagrindiniai vėl bus viešųjų erdvių kontrolė, įvairūs galimi vakarėliai“, – Eltai teigė R. Matonis.

Policijos departamento atstovas viliasi, kad gyventojai Motinos dieną pasitiks ramiai, paisydami karantino reikalavimų.

Tikimės, kad Motinos diena yra ne ta diena, kai renkasi giminės kažką labai stipriai švęsti. Tai galbūt labai didelių vakarėlių nebus.

„Tikimės, kad Motinos diena yra ne ta diena, kai renkasi giminės kažką labai stipriai švęsti. Tai galbūt labai didelių vakarėlių nebus. Bendravimas yra leidžiamas kažkiek, tai tikimės, kad žmonės ir laikysis tų reikalavimų tiek, kiek galima, ir kukliai paminės šią dieną“, – sakė jis.

R. Matonis taip pat informavo, kad per keturias pirmąsias šios savaitės dienas buvo užfiksuoti 246 karantino pažeidimai. Pasak jo, tarp nustatytų pažeidimų dominuoja daugiau nei vieno namų ūkio kontaktai. Visgi Policijos departamento atstovas atkreipia dėmesį, kad pastarąją savaitę karantino pažeidimų skaičius šiek tiek yra sumažėjęs.

ELTA primena, kad premjerė Ingrida Šimonytė teigė, kad artėjantį savaitgalį, kai bus minima Motinos diena, jokių papildomų suvaržymų nebus. Tačiau, ministrė pirmininkė akcentavo, kad pandemijai nesitraukiant, gyventojai privalo elgtis atsakingai ir dėti visas pastangas, kad koronavirusu nebūtų užkrėsti vyresnio amžiaus artimieji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nejuokaukit

nejuokaukit portretas
tai gal mums prekybos centre keliems ukiams susitikti :D....ar kokioj nors parduotuveje...:D baikit cia tas tragedijas,,,sportuoti galima, apsipirkineti galima (pc statybu pilnos aiksteles prigrustos,,,) o vat keli seimos ukiai jau blokuojam :D
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių