Policijai nerimą kelia visuomenės emocinė būsena: kai kurie yra ant ribos

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla sako, kad pareigūnams nerimą kelia visuomenės emocinė sveikata. Pasak jo, elektroninėje erdvėje pastaruoju metu fiksuojama nemažai įžeidimų, kaltinimų, įvairių socialinių iniciatyvų, į kurias, jeigu pastarosios neatitinka įstatymų, policija reaguoja.

„Mums nerimą kelia visuomenės sveikata. Stebime elektroninę erdvę, matome įvairius pasisakymus, komentarus bei tam tikras iniciatyvas. Tą prognozavome, tą matėme ir 2008 m. krizės metu, kuomet kai kurie žmonės prarado darbus, atsirado didesnė nežinomybė dėl rytdienos ir ne visi susitvarkė su savo psichologiniais dalykais. Dabar irgi tokius dalykus matome, bet tai yra ne vien Lietuvos fenomenas“, – trečiadienį po Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto posėdžio žurnalistams sakė R. Požėla.

Renatas Požėla

Policijos generalinio komisaro teigimu, policija stebi elektroninę erdvę.

„Įžeidimai visokie, kaltinimai, jaučiame, kad kai kur žmonių sveikata yra ant tam tikrų ribų. (...) Matome bandymų jungtis į tam tikras grupes, kurti socialines grupes, į kurias žmonės būtų jungiami pagal jų pomėgius, situacijos vertinimą. Daug įvairių dalykų matome elektroninėje erdvėje, tačiau pagal kompetenciją bandome stebėti ir kas yra negerai, neatitinka įstatymų – bandome į tai reaguoti“, – teigė R. Požėla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Regina

Regina portretas
Gerb,Komisare Jūsų rankose viskas ir aš tikiu Jūs įgyvendinsit visas naujoves,kas liečia liemenes ir darbų eigą.Sekmės Jums linkiu.

Jonas

Jonas portretas
Noriu paklausti generalinio komisaro o policijos departamento pareigūnų sveikata ne ant ribos yra ir kaip policijos departamentas yra įsivėlė į pedafilija ir sunkių nusikaltimų padarė nužudė žmones ir dabar iš trina savo į kalcius visus ir dabar galvoja kaip į susukti tik norime paklausti kam tos vaizdo kameros yra Vilniuje kad policija gali žudyti žmones bet tik ne dėl žmonių saugumo tos kameros vaizdo tai apie ką kalbame ir iš kur generalinis komisaras reformą darys policijoje dar padidės policininkų sunkus nusikaltimų kurie per mėnesį padaro pareigūnai sunkių nusikaltimų 50 procentų tai kas mumis saugo ir gina gauja nusikaltėlių gina ir saugo tautą ir dar pasigirti moka kad tautą pasitiki policija kur kas pirmas nepasitiki policija

UFO

UFO portretas
POLICIJAI KELIA NERIMA,O MEDIKAMS NE! TAI KUR MUSU PREZIDENTAS ,VISU MUSU IR KONSTITUCIJOS GARANTAS?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių