Pereiti į pagrindinį turinį

Policijoje bręsta skandalas

2009-05-28 09:00

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydamas pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galbūt 16 mln. litų žalos valstybei padariusios Lietuvos policijos logistikos centro (LPLC) veiklos.

R.Palaitis į prokurorus nusprendė kreiptis gavęs Vidaus reikalų ministerijos (VRM) Vidaus audito skyriaus Policijos departamento investicinių projektų valdymo audito išvadas.

Iš jų matyti, kad LPLC, parinkdamas rangovą, projektuodamas ir statydamas Ukmergės rajono bei Elektrėnų policijos komisariatų pastatus ir rekonstruodamas specialiosios paskirties pastatą Vilniuje, galėjo padaryti apie 16 mln. litų žalos valstybei. Be to, auditoriui abejonių kelia ir valstybės lėšų panaudojimas be konkurso perkant darbus ir paslaugas, nes atliekant auditą nebuvo pateikti teisėtą lėšų panaudojimą pagrindžiantys dokumentai.

Audito išvadose teigiama, kad LPLC nusistovėjo praktika pradėti pirkimo procedūras neturint privalomų projektuoti ir statyboms vykdyti dokumentų, parengtų pirkimo dokumentų, sutarties projekto ir nustatytų sutarties vykdymo sąlygų.

Statyboms Ukmergėje ir Elektrėnuose vykdyti netaikytos viešojo pirkimo procedūros motyvuojant, kad tai objektai, kurių projektuose, atliekant statybos ir montavimo darbus bus įslaptintos informacijos.

"Deja, atliekant auditą nustatyta, kad jokios įslaptintos informacijos atliktų darbų dokumentacijoje nėra. Tai leidžia daryti prielaidą, kad objektai buvo įslaptinti nepagrįstai ir minėtų darbų pirkimas turėjo būti viešas", – sakė VRM vadovas.

Audito išvadose konstatuojama, kad vien dėl netinkamai pasirinkto paslaugų pirkimo būdo ir sutartyse numatytų nepalankių sąlygų valstybė galėjo prarasti 14 mln. litų. Be to, nustatyta ir kitų sisteminių pažeidimų naudojant valstybės lėšas, kurie, auditoriaus manymu, sudaro dar bemaž 2,3 mln. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų