Pereiti į pagrindinį turinį

Poliklinika primintų pasakų pilį

2008-11-12 09:00

Svajonė Lietuvoje gydytis tarsi seriale "Ligoninės priimamasis" gali tapti realybe. Amerikiečiai Kaune siūlo pastatyti vaikų polikliniką.

JAV Sanfordo ligoninių grupės vadovai pasiūlymą bendradarbiauti pateikė Kauno medicinos universiteto Širdies, krūtinės ir kraujagyslių chirurgijos klinikos vadovui, Kardiologijos instituto direktoriui profesoriui Rimantui Benečiui.

Ne vienas Lietuvos gydytojas kviečiamas dirbti užsienio šalių klinikose. Naujai įsteigtoje poliklinikoje dirbtų lietuviai, perėmę amerikiečių patirtį.

"Tai būtų pagal amerikietišką medicinos modelį veikianti gydymo įstaiga: šiuolaikiška įranga, darbo organizavimas, struktūra", – amerikiečių pasiūlymą reziumavo profesorius R.Benetis.

Amerikiečiai vaikų ligų poliklinikai Kaune numato skirti iki 20 mln. JAV dolerių. Pastatų projektas jau sukurtas. Jų eksterjeras panašus į pasakų pilį ar  Disneilendą Paryžiuje. Pagal šį projektą klinikos pastatytos JAV Šiaurės Virdžinijos ir Kalifornijos valstijose, bus statoma Airijoje. Dar viena panaši klinika JAV, Šiaurės Dakotoje, Su Folso mieste, buvo pradėta statyti praėjusiais metais, kai šios valstijos verslininkas ir filantropas Denny Sanfordas padovanojo 400 mln. dolerių.

D.Sanfordas seniai remia Amerikos sveikatos sistemą, medicinos mokslą, todėl daugybė gydymo įstaigų ir organizacijų pavadinta jo vardu.

Viešėdamas JAV R.Benetis lankėsi per metus pastatytoje ir baigiamoje įrengti Sanfordo klinikoje Su Folso mieste, susitiko su Sanfordo sveikatos organizacijos, Iniciatyvų vystymo ir mokslinių tyrimų, Sanfordo vaikų klinikos, Šiaurės Dakotos universiteto Sanfordo medicinos mokyklos vadovais.

Grupė ekspertų gruodį pasirengusi atvykti į Kauną detaliau aptarti galimybių čia įsteigti vaikų polikliniką.

"Tik nuo mūsų priklauso, ar sugebėsime priimti amerikiečių dovaną sergančių vaikų labui", – įsitikinęs profesorius R.Benetis.

"Pritariu šiai iniciatyvai", – apie ją išgirdęs sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.
Kaunas – ne tik pagal profesionaliausių medikų koncentraciją, bet ir geografiškai tinkamiausias miestas steigti modernią polikliniką visos Lietuvos vaikams. Bus svarstoma, kuriame miesto rajone ją statyti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų