Pereiti į pagrindinį turinį

Politiką pasiglemžė tvenkinys

Politiką pasiglemžė tvenkinys
Politiką pasiglemžė tvenkinys / Marijaus Šeibak nuotr.

 „Startų“ sodų bendrijos tvenkinys virto mirtinais spąstais Panevėžio Tarybos nariui 69-erių Pranui Pociui. Jame plaukioti mėgęs politikas šeštadienio vakarą nuskendo anūkų akivaizdoje, rašo Panevėžio dienraštis „Sekundė”.

Buvo geras plaukikas

Nelaimės priblokšta Tarybos nario dukra Audra pasakoja, kad tądien tėtis, grįžęs iš Ariogaloje vykusio politinių kalinių ir tremtinių susitikimo, buvo itin geros nuotaikos. Pavakaroti su tėvais į sodų bendriją atvažiavo ir abi Pocių dukros su šeimomis.

„Jau dvidešimt metų tėveliai šitą sodą turi. Kiekvieną vasarą daugybę kartų tame tvenkinyje maudomės. Mums visiems jis toks žinomas, nė minčių niekam nėra kilusių, kad ten gali būti pavojinga“, - kalbėjo Audra.

Lemtingą vakarą apie 21 val., kaip įprasta, P.Pocius nuskubėjo į tvenkinį maudytis. Vyriškis laikėsi tradicijos kas vakarą Politikas mėgdavo juokauti, kad jaunystėje pirmyn ir atgal Nemuną perplaukdavęs, todėl įveikti sode iš buvusio žvyro karjero padarytą tvenkinį jam - vieni niekai. Pasak artimųjų, vanduo buvo P.Pociaus stichija, visi žinojo jį esant gerą plaukiką.

Nepastebėjo duobės

Šį kartą galynėjimasis su, rodos, visai nepavojingu vandens telkiniu politikui baigėsi tragedija. Dukros teigimu, tėtis buvo jau visai netoli kranto, kai akimirksniu paniro į keturių metrų gylio duobę.

„Žinojome, kad ten visai negilu. Kiek kartų plaukiota, bet niekada tos duobės niekas nebuvo aptikęs“, - tvirtino Audra.

Pasak jos, kaip senelis paniro matė anūkai. Jie ir pašaukė suaugusiuosius.
„Buvome išsibarstę kas sau - vieni poilsiavome prie sodo namelio, kiti - prie tvenkinio“, - apgaulingai ramų vakarą pamena dukra.

P.Pociaus gelėbti nėrė ir jo 18-metė anūkė, ir gelbėtoju dirbantis kaimynas, tačiau vanduo buvęs toks tamsus, kad jame nebuvo įmanoma ką nors įžvelgti.
Skenduolį už penkių metrų nuo kranto 4 m gylyje surado į nelaimės vietą iškviesti Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos narai. Atvykusiems medikams beliko konstatuoti P.Pociaus mirtį.

Nors medicinos ekspertai nurodė, kad vyras nuskendo, tačiau artimiesiems mirties priežastis kelia abejonių. Gelbėtojų teigimu, prigėręs žmogus pamėlynuoja, o P.Pocius iš vandens ištrauktas išbalęs. Artimieji svarsto, kad jis galėjo skęsti sustreikavus širdžiai.

Paskutinis pokalbis su kolega

Miesto Tarybos narys Algirdas Blažys spėja, kad jis buvo paskutinis su P.Pociumi telefonu kalbėjęs kolega.

Abu politikai šeštadienį dalyvavo Ariogaloje vykusiame tradiciniame politinių kalinių ir tremtinių suvažiavime. Panevėžiečių delegacija P.Pociaus pasigedo apie 18 val., kai susirinko į autobusą važiuoti namo.

„Paskambinau klausti, gal kas atsitiko. O jis pasidžiaugė, kad jau Panevėžyje. Turbūt kokie nors pažįstami parvežė. Tokios geros nuotaikos pasirodė. Kitą dieną išgirdęs apie nelaimę negalėjau patikėti“, - pasakojo A.Blažys.

Apie tragediją politiko partijos bendražygiai sužinojo sekmadienį. P.Pociaus žmona skaudžią žinią pranešė Tėvynės sąjungos-krikščionių demokratų frakcijos seniūnui Vidmantui Baltramiejūnui.

„Mes pažįstami dar nuo sovietinių laikų, kai jis dirbo tuomečio Statybos tresto vyriausiuoju inžinieriumi. Visi jį gerbė ne tik kaip gabų vadovą, bet ir kaip kompetentingą inžinierių“, - teigė V.Baltramiejūnas.

Dar labiau juodu suartino politinė veikla. Politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Panevėžio skyriui vadovavęs P.Pocius be išlygų pritarė susijungimui su Tėvynės sąjunga. Kurį laiką skyriaus pirmininko vietą P.Pocius buvo užleidęs kolegai, tačiau prieš porą mėnesių Panevėžio politiniai kaliniai ir tremtiniai jį vėl išrinko savo vadovu.

Pasak V.Baltramiejūno, amžino poilsio atgulusį P.Pocių kolegos pažinojo kaip tvirtą nuomonę turintį politiką.

„Kartais mes vieni kitiems pataikaudami sprendimus priimame bendru sutarimu. O P.Pocius nebijodavo išsakyti kitokios nuomonės“, - pamena V.Baltramiejūnas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų