Pereiti į pagrindinį turinį

Politikams trys šimtai litų - nedaug

2006-10-30 09:00

Politikams trys šimtai litų - nedaug

Iš savivaldybės biudžeto kas mėnesį skiriamus tris šimtus litų kanceliarijos, pašto, telefono ir transporto išlaidoms tarybos nariai nelaiko svaria parama.

Klaipėdos miesto tarybos Tėvynės sąjungos frakcijos vadovas Vigantas Žala sakė net nepajuntąs, kada tie pinigai „ateina“. Trys šimtai litų tarybos nariui pervedami į kortelę.

Pasak V.Žalos, daugiausiai jis išleidžia pokalbiams telefonu. Tarybos reikalais - gal apie šimtą litų.

Kartais nusiperka kokį parkeriuką.

V.Žala teigė, kad tarybos nariams nešiojamieji kompiuteriai buvo skirti be interneto ryšio.

„Reikėjo pirkti specialią sistemą - „omni konektą“, už tai dabar kas mėnesį moku po 50 litų“, - sakė V.Žala.

Jo nuomone, tarybos nariams nepakankamai mokama ir už darbą per posėdžius. Politikas sakė, kad kartą gavo net šešiasdešimt litų, ir tai buvusi bene didžiausia gauta suma, vadovaujant Kontrolės komitetui.

„Jei tai tik tokie pinigai, tai galėtų ir iš viso nemokėti“, - apie išmoką kanceliarijos, pašto, telefono, transporto išlaidoms dengti sakė V.Žala.

Piliečių frakcijos atstovas Vilius Vizbaras teigė, kad 300 litų dydžio išmoka jam svarbi. Tarybos narys sakė daugiausia išleidžiąs degalams ir pokalbiams telefonu. Kanceliarijos prekių beveik neperka. „Specialaus parkerio tarybos darbui neturiu - turiu vieną savo mėgstamą parkerį ir jį bendrai naudoju“, - sakė V.Vizbaras. Jis sakė nesusiviliojęs „omni konekto“ pasiūlymu - esą tarybos posėdžiuose jam pakanka ir bevielio interneto ryšio, o namuose turįs „savo“ internetą.

Teritorijų planavimo komiteto pirmininkas liberalcentristas Kazys Vaišvila patikino, kad kai tapo tarybos nariu, parašė prašymą, kad jo trijų šimtų litų išmoka būtų pervesta neįgaliam klaipėdiečiui jaunuoliui. Prieš keletą metų keturiolikmetis po šuolio į Danę susilaužė stuburo slankstelį ir liko invalidu, juda tik su vežimėliu.

Socialdemokratų frakcijos vadovas miesto taryboje Valdemaras Anužis teigė, kad išmokos jam pakanka. „Tačiau jei būčiau kokio nors komiteto pirmininkas, tai būtų per maža suma“, - sakė V.Anužis. Jis daugiausiai pinigų išleidžia telefono ryšiui ir transportui. Dėl kitų išlaidų, susijusių su kanceliarinėmis prekėmis, sakė negalįs nieko tiksliai pasakyti - juk už šias išlaidas ir nereikia niekam atsiskaityti.

Lietuvos rusų sąjungos frakcijos miesto taryboje vadovei Jelizavetai Daugininkienei 300 litų išmoka taip pat neatrodo didelė. „Jei tarybos narys aktyvus, jis su rinkėjais turi visokių kalbų, daug prašneka telefonu“, - sakė politikė. Ji taip pat didžiausią dalį išmokos išleidžia pokalbiams telefonu.

Rusų aljanso frakcijos atstovas miesto taryboje Vladimiras Vlasovas, paklaustas, ar 300 litų išmoka yra daug ar mažai, sakė neturįs nuomonės. Jis pridūrė manąs, kad didžiąją dalį išmokos išleidžia pokalbiams telefonu su frakcijos, partijos kolegomis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų