Politikų gyvenimo užkulisiai: V. Benkunskas sukiojasi prie puodų, A. Širinskienė – siuvinėja

Politikus visuomet įprasta matyti rimtus, su kostiumais, pasiruošusius svarbiems darbams. Tačiau jie teigia, kad gyvenimas pasikeičia uždarius darbo duris. Ar rinkėjams nematant jie tampa eiliniais žmonėmis? 

Laisvalaikiu Seimo narys Robertas Šarknickas mėgsta ne kostiumus dėvėti, o siūti jiems įvaizdžio detales: „Pomėgis atsirado atsitiktinai, vienas kitas dygsnis ir žiūriu, kad kažkas įdomaus gaunasi. Iš kaklaraiščių pagaminau peteliškes. Po vienos iš laidų, kurioje pasakojau apie gaminamas peteliškes, skambučiai ir užsakymai pradėjo augti, bet pardavinėti negaliu, nes tai būtų interesų konfliktas, todėl padovanoju“, – apie savo pomėgį pasakojo Seimo narys.

Robertas Šarknickas. LNK nuotr. 

Seimo narė Agnė Širinskienė sakė išsiuvinėjusi ne vieną paveikslą – jie jau nebetelpa namuose: „Mielai atsineščiau ir į Seimą, ypač, kai svarstomas biudžetas ir kolegos prašo paremti savo lopšelį-darželį. Tada pagalvoju, kad geriau būtų siuvinėti arba megzti, bet siuvinėju namuose, savaitgaliais, ypač žiemą, kai visi darbai lauke, prie rožių, užsidaro“. Atgaivai ir pabuvimui su gamta A. Širinskienė su vyru kūdroje augina japoniškus, prijaukintus karpius.

Agnė Širinskienė. LNK nuotr. 

Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška sakė, kad jo pomėgiai – sportas, avys ir virtuvė – glaudžiai susiję: „Pasportuoji, pavalgai ir vėl eini į virtuvę kažką gaminti“. Pagaminti jam šimtą koldūnų – juokų darbas: „Penkios valandos ir viskas“. Mero mankšta dėl laiko stygiaus turi tilpti į 10-15 minučių, tai 100 prisitraukimų, 100 atsispaudimų ir 100 pritūpimų.

Mantas Varaška. LNK nuotr. 

Parlamentaro Pauliaus Saudargo aistra – motociklai. „ Motociklą įsigijau prieš gerus 17 metų, jis buvo skirtas ne vakare su draugais lenktyniauti, o keliauti po Lietuvą, nes tai yra ne tik hobis ir sportas, bet ir keliavimo priemonė“, – apie ekstremalų pomėgį pasakojo Seimo narys. Po daugelio metų P. Saudargas vėl įsigijo motociklą ir praeitais metais su kolegomis leidosi į kelionę po Ukrainą: „Tai buvo žygis, o ne lengvas pasivažinėjimas.“

Paulius Saudargas. LNK nuotr. 

Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas pažintį su žmona vadina dalykiniu romanu: „Partijos renginiui reikėjo atlikėjos, o politinės partijos, kaip žinome, daug pinigų neturi. Rekomendavo mažai žinomą atlikėją, kuri buvo ekonomiškai įkandama ir galėjo šventę papuošti. Taip ir susipažinome“. Tarp V. Benkunsko pomėgių – ir  virtuvė, kurioje išmoko suktis studijų metais atvažiavęs į Vilnių, kai tėvų skiriami pinigai buvo riboti: ,,Jeigu man patiki virtuvę, šeima lieka pavalgiusi. Mėgstu žuvį gaminti, jūros gėrybes, turiu pojūtį, ko ir kiek reikia įdėti, kad gautųsi“, – dalinosi V.Benkunskas, tačiau jo žmona, operos solistė Vismantė Benkunskienė abejojo, ar šie vyro sugebėjimai tokie jau geri.

Vismantė ir Valdas Benkunskai. LN nuotr. 

Apie dvigubo ir nepagražinto politikų gyvenimo užkulisius, pomėgius ir nuodėmes – „KK2 penktadienyje“, jau šį vakarą, 19:30val., per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

š buvo asmeninis karbofoso mėšlo kratytuvas

š buvo asmeninis karbofoso mėšlo kratytuvas portretas
manau tas pomėgis jai niekur nedingo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių