Politkaliniai ir tremtiniai asmens dokumentus galės gauti nemokamai

Pasipriešinimo (rezistencijos) dalyviai, politiniai kaliniai ir tremtiniai bus atleisti nuo mokesčio už asmens dokumento išdavimą.

Seimas pritarė, kad valstybės rinkliava už asmens dokumento išdavimą ar keitimą nebus imama iš pasipriešinimo (rezistencijos) dalyvių, kuriems kario savanorio ar laisvės kovų dalyvio teisinis statusas pripažįstamas Pasipriešinimo 1940-1990 metų okupacijoms dalyvių teisinio statuso įstatyme nustatyta tvarka.

Minėti asmenys galės pasirinkti, kurį iš dokumentų - asmens tapatybės kortelę arba pasą - norės gauti ar pasikeisti nemokamai.

Kaip projekto pristatymo metu sakė Seimo TS-LKD frakcijos seniūno pavaduotoja Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, nuo okupacijų nukentėję asmenys yra skirstomi į skirtingas kategorijas: represuoti, politiniai kaliniai, tremtiniai, Afganistane nukentėję mūsų piliečiai ir kiti.

Šiuo metu galiojantis teisinis reglamentavimas nustato, kad nuo rinkliavos yra atleidžiami tik asmenys, patenkantys į represuotųjų kategoriją. Tai yra apie 800 asmenų, buvusių koncentracijos stovyklose.

Pasak Seimo narės, iki 2007 m. rinkliavos nereikėjo mokėti visoms kategorijoms.

Seimo priimtos Rinkliavų įstatymo pataisos įsigalios šių metų liepos 1 d. Jos priimtos už balsavus 104, prieš - vienam, susilaikius dviem Seimo nariams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juokastu

Juokastu  portretas
Kaip nemokamai ,tai mes mokesčių mokėtojai finansuojam tiems buožėmis kurie išnaudojo liaudį nemokamai,iš jų dar priteisti ir tegu moka trigubai

to nn

to nn portretas
o kas neleido ir tamstai ta buoze buti,reikejo tik daug dirbti ir butum isigijes ir zemes ir ja dirbes.Mano tevai turejo 65 ha tai vakare guldavo apie 23 val o ryte jau karves melzti 5 valanda.Va tokia buvo tu buoziu dalia-darbas,darbas,tiesa mano vyrenius broli ir sese leido i mokykla,bet grize tai irgi dirbdavo.Jei dabar taip zmones dirbtu gyventume,kaip visame pasaulyje gyvenama-ten kur darbas yra sventa tikrove.Pas mus i darba kol kas dauguma ateina jo imituoti, tik atlyginimo tai jau nori gero.

Keistas

Keistas  portretas
Nutarimas. Visi, kas turi šį statusą, turi ir specialų pažymėjimą, ir lengvatos. Ir visi te žmonės jau seniausiai yra pensininkai. Tai vėlgi gaunamas pasas nemokamai. Gal ką nesupratau .
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių