Populiariausios studijų programos universitetuose – teisė, programų sistemos

Šalies universitetuose stojantieji labiausiai rinkosi studijuoti teisę Vilniaus universitete (VU) ir programų sistemas Kauno technologijos universitete (KTU), ketvirtadienį pranešė Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO).

Jos teigimu, sutartis su VU dėl nemokamų teisės studijų sudarė 239 stojantieji, su KTU dėl programų sistemų – 235.

Toliau penketuke – ekonomikos, medicinos ir politikos mokslų studijos VU, dėl jų sutartis sudarė atitinkamai 195, 167 ir 156 stojantieji.

Toliau seka kūrybinės industrijos Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU), programų sistemos VU, veterinarinė medicina ir medicina Lietuvos sveikatos mokslų universitete (LSMU), taip pat psichologija Vytauto Didžiojo universitete (VDU) ir programų inžinerija VGTU.

Daugiausia sutarčių sudarė VU – 3551, VGTU – 1116, KTU – 1113.

Populiariausios programos kolegijose – tarptautinis verslas, programų sistemos

Šalies kolegijose stojantieji labiausiai rinkosi tarptautinio verslo ir programų sistemų studijas Vilniaus kolegijoje, dėl jų valstybės finansuojamose vietose sudaryta atitinkamai 164 ir 83 sutartys.

76 stojantieji sutartis sudarė dėl logistikos studijų Kauno kolegijoje.

Daugiausia sutarčių sudarė Vilniaus kolegija – 1181, Kauno kolegija – 947, Vilniaus technologijų ir dizaino kolegija – 316.

LAMA BPO duomenimis, per pagrindinį priėmimą stojantieji su aukštosiomis mokyklomis sudarė 18 tūkst. 189 studijų sutartis – beveik 2 tūkst. daugiau nei pernai.

Iš jų 12 tūkst. 311 sutarčių dėl valstybės finansuojamų studijų vietų.

Šių metų abiturientai sudarė 10 tūkst. 575 studijų sutartis – tai toks pats skaičius kaip ir pernai. Daugiausia sutarčių – universitetuose.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių