Pradėta kompensuoti insulino pompų nuoma

  • Teksto dydis:

Cukriniu diabetu sergantys žmonės, kurių sveikatos priežiūrai reikalingos insulino pompos, jau gali jas išsinuomoti Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšomis.

Valstybinė ligonių kasa (VLK) informuoja, kad šiems metams iš PSDF biudžeto insulino pompų nuomai yra skirta 1 mln. eurų. Jų nuoma pradėta kompensuoti nuo liepos, jos kompensuojamos 100 procentų.

„Anksčiau cukriniu diabetu sergantiems žmonėms PSDF lėšomis buvo kompensuojamos insulino pompų keičiamosios dalys, bet ne pačios pompos. Tai buvo nemenka finansinė našta pacientams, kurių ligos gydymui namuose šios brangios priemonės yra gyvybiškai svarbios. Nuo šiol žmonės, neišgalėję savo lėšomis įsigyti ar išsinuomoti insulino pompų, gali pasinaudoti valstybės pagalba ir pagerinti savo gyvenimo kokybę“, – pranešime spaudai teigia VLK Ortopedijos technikos kompensavimo skyriaus vedėjas Giedrius Baranauskas.

VLK primena, kad gydymas insulino pompa skiriamas I tipo cukriniu diabetu sergantiems pacientams: žmonėms iki 24 metų, vaikams, nėščiosioms ir planuojančioms pastoti moterims (skiriama iki 1 metų laikotarpiui, kai diabetas yra nekontroliuojamas).

Insulino pompų nuomos išlaidos kompensuojamos tiems privalomuoju sveikatos draudimu apsidraudusiems žmonėms, kuriems jos yra būtinos sveikatos priežiūrai namuose. Tai sprendžia gydytojų konsiliumas.

Žmonėms, norintiems išsinuomoti insulino pompą, reikia kreiptis į įmonę, turinčią sutartį su VLK dėl medicinos prietaisų, būtinų sveikatos priežiūrai namuose užtikrinti, nuomos išlaidų kompensavimo. Įmonė su pacientu pasirašys sutartį dėl insulino pompos išdavimo, garantinio aptarnavimo, nuolatinės priežiūros ir keičiamųjų dalių tiekimo.

Šiuo metu VLK sutartį dėl insulino pompų nuomos išlaidų kompensavimo yra sudariusi tik su bendrove „Monameda“, bet tikisi netrukus pasirašyti sutartis ir su kitomis įmonėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Birute

Birute portretas
Gaila ,kad kas senai serga I tipo diabetu tos pompos nekompensuojamos,jau tokie ligoniai nurasyti,ar NE ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių