Prasideda didelės karinės pratybos „Geležinis Vilkas“

  • Teksto dydis:

Lietuvoje šeštadienį prasideda didelės dvi savaites truksiančios tarptautinės karinės pratybos „Geležinis Vilkas 2019-1“.

Apie 4 tūkst. karių iš dešimties šalių treniruosis poligonuose Jonavos ir Švenčionių rajonuose, civilinėse teritorijose ir jų apylinkėse.

Numatomas karinės technikos kolonų judėjimas viešo naudojimo keliuose bei apgyvendintose vietovėse.

„Pratybų tikslas yra visas šias priemones integruoti į bendrą mūšio sistemą, efektingai planuojant, vykstant į mūšio lauką ir kovojant jame. Šį pusmetį tai didžiausios mūsų pratybos, kuriose galime veikti išvien su mūsų sąjungininkais“, – pranešime cituojamas Lietuvos kariuomenės brigados „Geležinis Vilkas“ vadas pulkininkas Mindaugas Steponavičius.

Mokymų metu didžiausias dėmesys skiriamas treniruoti ir vertinti tarptautinio NATO bataliono Lietuvoje, Karaliaus Mindaugo husarų ir Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotųjų pėstininkų batalionų gebėjimus planuoti bei vykdyti gynybą, sąveika vykdant bendras operacijas su sąjungininkais ir partneriais.

Be pratybas organizuojančių Lietuvos karių ir tarptautiniame batalione tarnaujančių vokiečių, belgų, čekų, olandų ir norvegų pratybose taip pat dalyvaus sąjungininkai iš Danijos, Estijos, Jungtinės Karalystės ir Lenkijos.

Pratybų metu bus atliekami kovinės technikos žygiai iš dislokacijos vietų į susitelkimo rajonus bei operacijų vietoves.

Lietuvos keliais įvairias laikotarpiais judės apie tūkstantis vienetų įvairios karinės technikos – tankų, pėstininkų kovos mašinų, šarvuočių, artilerijos pabūklų, kito transporto.

Antrąją savaitę vyks lauko pratybos, kuriose vienetai treniruosis „pajėgos prieš pajėgas“ principu. Taip pat bus atliekamos kovinio šaudymo pratybos karinių poligonų šaudyklose.

Į pratybas pakviesti stebėtojai iš Rusijos, Baltarusijos, Suomijos ir Švedijos. Apie ketinimą siųsti stebėtojus informavo Baltarusija ir Švedija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nerijus

Nerijus portretas
Tik ziurekite, kad nenusautumete kokios karves laukuose is tanko. O kareivis pasitikrina musio lauke, o ne per pratybas. Senelis pasakojo, kaip per II-aji Pasaulini Kara buvo. Kai sprogdavo sviediniai ir svilpdavo kulkos, tai su zeme suaugdavo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių