Prasideda pakartotinė brandos egzaminų sesija

  • Teksto dydis:

Pirmadienį valstybiniu lietuvių kalbos ir literatūros egzaminu prasideda pakartotinė brandos egzaminų sesija.

Joje šešiolika valstybinių ir mokyklinių egzaminų laikyti užsiregistravo 1073 kandidatai, iš jų 455 – eksternai, pranešė Nacionalinė švietimo agentūra.

Pakartotinėje brandos egzaminų sesijoje dalyvaus ir iš Ukrainos atvykę abiturientai. Tie iš jų, kurie prašymus dėl brandos egzaminų pasirinkimo ir laikymo buvo pateikę iki balandžio 1 dienos, dalyvavo pagrindinėje brandos egzaminų sesijoje. Pateikusieji prašymus vėliau egzaminus laikys pakartotinės egzaminų sesijos metu. Tokių abiturientų iš Ukrainos – 54.

Ji vyks iki liepos 12 dienos.

Pakartotinėje sesijoje brandos egzaminus gali laikyti tie mokiniai, kuriems pagrindinės sesijos dalykų brandos egzaminai buvo atidėti neatvykus dėl pateisinamos priežasties.

Neatvykus į egzaminą, tą pačią ar kitą dieną reikėjo pateikti neatvykimo priežastį paaiškinančius dokumentus ir prašymą atidėti pasirinktą egzaminą pakartotinei sesijai. Ar priežastis tikrai pateisinama ir ar atidėti egzaminus, sprendžia mokyklos vadovas.

Pakartotinė sesija baigsis liepos 12 dieną mokykliniu lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminu. Jį galės laikyti ir tie abiturientai, kurie neišlaikė lietuvių kalbos ir literatūros valstybinio brandos egzamino per pagrindinę sesiją. Tai vienintelis egzaminas, kurį mokiniai gali perlaikyti tais pačiais metais.

Neišlaikę kitų mokyklinių ar valstybinių brandos egzaminų, abiturientai juos laikyti galės tik kitais metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių