Pereiti į pagrindinį turinį

Prašymai savanoriškai atlikti karinę tarnybą bus priimami ir savaitgalį

2015-05-08 10:18
BNS inf.
KAM nuotr.

Prašymai savo noru atlikti privalomąją pradinę tarnybą bus priimami ir savaitgalį, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Penktadienio duomenis, prašymus pateikė 991 Lietuvos pilietis. Tai yra trečdalis visų šiemet į privalomąją pradinę karo tarnybą pakviesti planuojamų jaunuolių.

Prašymus raštu savo noru atlikti nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą vaikinai ir merginos nuo 18 iki 38 metų galės pateikti Krašto apsaugos savanorių pajėgų rinktinių karo prievolės ir komplektavimo skyriuose šeštadienį ir sekmadienį nuo 9 iki 16 valandos.

Ministerija informavo, kad nuo pirmadienio prašymų priėmimas bus laikinai sustabdomas, kol bus paviešinti sudaryti  2015 metų šaukimo sąrašai. Po to asmenys, norintys savanoriškai atlikti  privalomąją pradinę karo tarnybą ir nepatekę į šaukimo sąrašus, galės vėl registruotis šiai tarnybai atlikti.

Šiemet į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą bus pašaukti  trys tūkstančiai 19-26 metų karo prievolininkų.

Pirmadienį ministerijoje bus sudaromi šių metų šaukimo į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą sąrašai, procedūrą stebės ministerijos, Seimo, visuomeninių organizacijų atstovai.

Į sąrašus patekę karo prievolininkai šaukimo nurodymus gaus registruotu paštu bei privalės šaukimo nurodyme paskirtą dieną atvykti į nurodytus Krašto apsaugos savanorių pajėgų rinktinių karo prievolės ir komplektavimo skyrius. Vėliau, patikslinus anketinius duomenis, karo prievolininkai bus organizuotai siunčiami į Karinę medicinos ekspertizės komisiją įvertinti jų sveikatą.

Atsižvelgdamas į susidariusią geopolitinę padėtį kovą Seimas prezidentės siūlymu grąžino privalomąją karo tarnybą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų