Pereiti į pagrindinį turinį

Per pratybas Baltijos jūroje patikrintos „Stinger“ raketos

2014-04-03 10:10
BNS inf.

Lietuvos kariai šią savaitę per pratybas „Gintarinė strėlė 2014“ Baltijos jūroje patikrino raketas „Stinger“.

Kaip praneša Krašto apsaugos ministerija, trečiadienį nuo Lietuvos karinių jūrų pajėgų štabo ir aprūpinimo laivo „Jotvingis“ denio visi paleisti Lietuvos karių šūviai buvo taiklūs – visi taikiniai jūroje ir ore sunaikinti.

„Lietuvos kariai pirmą kartą šaudė į Lietuvoje mokslininkų pagamintus taikinius, kurie atitinka naikintuvų greičio ir skleidžiamos šilumos parametrus“, – sakė mokymus stebėjęs Lietuvos kariuomenes vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius.

Anot jo, šimtaprocentinis pataikymas yra bendrų Lietuvos kariuomenės pajėgų pastangų, bendradarbiavimo ir pasirengimo rezultatas.

Kaip praneša KAM, pagrindinis šią savaitę vykstančių pratybų tikslas - patikrinti raketų „Stinger“ privalumus ir trūkumus ginant laivą nuo galimų atakų iš oro, treniruoti ir įvertinti Oro gynybos bataliono karių kovinį pasirengimą.

Per pratybas kariai taip pat mokyti veikti nuo gegužės vidurio NATO greitojo reagavimo pajėgoms skiriamo Lietuvos karinių jūrų pajėgų laivo „Jotvingis“ įgulos sudėtyje. Taip Lietuvos karinių jūrų pajėgų kariai tęsia pasiruošimą budėti NATO greitojo reagavimo pajėgų NATO priešmininių laivų junginyje (angl. Standing NATO Mine Countermeasures Group One, SNMCMG1), kuriam nuo gegužės vidurio vadovaus Lietuvos karinių jūrų pajėgų karininkas komandoras Giedrius Premeneckas.

Lietuva NATO junginiui skirs vadovavimo ir aprūpinimo laivą „Jotvingis“ bei štabo karininkų, jie sudarys tarptautinio junginio štabo pagrindą. Tai bus pirmas kartas, kai vienos iš Baltijos šalių karininkas vadovaus NATO nuolatinės parengties junginiui.

Pratybose „Gintarinė strėle 2014“ taip pat išbandytas Kauno technologijų universiteto gynybos technologijų instituto sukurtas raketinis taikinys.

Šaudymai į taikinius vyko kariniams mokymas skirtoje teritorijoje Baltijos jūroje, kuri pratybų metu buvo uždaryta laivams ir orlaiviams.

Raketinis oro gynybos kompleksas „Stinger" yra skirtas teritorijų ir svarbių objektų gynybai nuo antpuolių iš oro. Sistemoje naudojamos raketos, kurios, priklausomai nuo modifikacijų, gali sunaikinti priešišką orlaivį ar kitą taikinį 5 km atstumu ir daugiau nei 3 km aukštyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų