Pereiti į pagrindinį turinį

Premjeras leido R.Dagiui nusišnekėti

2009-05-21 09:00
Kultūra: R.Dagys leidžia sau įžeidinėti vienišus tėvus ir motinas.
Kultūra: R.Dagys leidžia sau įžeidinėti vienišus tėvus ir motinas. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Premjeras Andrius Kubilius teigia nepritariąs partijos kolegos socialinės apsaugos ir darbo ministro Rimanto Dagio viešai išsakytai pozicijai dėl nepilnų šeimų, tačiau bausti ministro už tai neketina.

"Aš taip nekalbėčiau", – vakar žurnalistams sakė A.Kubilius, paprašytas įvertinti R.Dagio žodžius apie vienišus tėvus.

Tarptautinės Šeimos dienos proga kalbėdamas apie Šeimos koncepciją socialinės apsaugos ir darbo ministras pareiškė, jog vieniši tėvai ir mamos turi prisiimti kaltę už tai, kad nesugebėjo susitvarkyti savo gyvenimo.

"Jeigu tu nesugebėjai susitvarkyti savo gyvenimo ir užaugini vaiką be tėvo ar be motinos, tai tu prisiimi atsakomybę ir kaltę už tai ar ne? Ar mes gyvename, kaip mums patinka, kaip "bambaliai" varinėjamės? Turi žmogus būti atsakingas, ar ne? Vaikui reikia ir tėvo, ir motinos, kad jis užaugtų visavertė asmenybė", – penktadienį kalbėdamas per radiją "Laisvoji banga" pareiškė R.Dagys.

Konservatorių lyderis A.Kubilius vakar tvirtino, kad partijos pozicija dėl šeimos gana aiškiai išdėstyta Vyriausybės ir partijos programoje. "Niekados negalėjau ir negaliu smerkti žmonių, kuriems likimas galėjo susidėstyti kitaip", – sakė A.Kubilius.

Paklaustas, ar dėl vienišiems tėvams išreikštos nepagarbos R.Dagiui gresia kokia nors nuobauda, premjeras traukė pečiais: "Kokios nuobaudos? Kas gali bausti? Aš tokių dalykų nesvarsčiau."

Liberalų ir centro sąjungos vadovas Artūras Zuokas R.Dagį paragino atsiprašyti "bambaliais" išvadintų vienišų tėvų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų