S. Skvernelis: karantino pratęsimas priklausys ir nuo ateinančio savaitgalio

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad didelė tikimybė, jog karantinas bus pratęstas ir po gegužės 11 dienos, Vyriausybės sprendimas priklausys ir nuo ateinančio ilgojo savaitgalio, kurio metu bus minima ir Motinos diena.

Ministras pirmininkas teigė besitikintis, kad žmonės bus tokie pat atsakingi kaip ir Velykų savaitgalį.

„Jeigu mes tokie patys išliksime ir šį ilgąjį savaitgalį jau su švelnesnėmis karantino sąlygomis ir turėsime tokius skaičius, tai bus vieni sprendimai, jeigu ne, bus kiti sprendimai“, – žurnalistams teigė Vyriausybės vadovas.

„Bet, aišku, kad yra didelė tikimybė, kad karantinas dar bus pratęstas. Bet, aišku, jūs matote, kas tas dvi savaites arba kas savaitę yra švelnėjančios sąlygos, tai turėsime karantiną, kur bus ypatingas režimas, bet pakankamai daug sušvelnintų įvairiausių veiklų ir nuimtų ribojimų“, – pridūrė jis.

S. Skvernelis taip pat dėkojo žmonėms už atsakingumą Velykų savaitgalio metu bei teigė, kad šiuo metu situacija dėl koronaviruso plitimo kontroliuojama.

Penktadienis bus nedarbo diena dėl gegužės pirmąją minimos tarptautinės darbo dienos. O sekmadienį šalyje minima Motinos diena, įprastai šią dieną važiuojama aplankyti mamų, taip pat vykstama į kapines. Premjeras dar antradienį ragino laikytis rekomendacijų ir pas mamas nevykti.

Siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, Lietuvoje kovo 16 dieną paskelbtas karantinas, kuris šiuo metu galioja iki gegužės 11 dienos.

Karantino metu žmonėms rekomenduojama likti namuose ir iš jų išeiti tik būtinaisiais atvejais, taip pat prašoma nelankyti vyresnių giminaičių, kuriems koronavirusas yra pavojingiausias.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
... ir keliukas asfaltuot nepabaigtas.

R

R portretas
Dar ne visos kaukės parduotos...

Tikrai

Tikrai portretas
reikėtų pratęsti iki birželio 1 d.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių