Premjeras pavedė aiškintis, kaip būtų galima efektyviau gesinti gaisrus

  • Teksto dydis:

Premjeras Saulius Skvernelis pavedė vidaus reikalų ministrui Eimučiui Misiūnui sudaryti darbo grupę, spręsiančią, kaip tobulinti tarnybų veiklą gesinant gaisrus.

Anot Vyriausybės spaudos tarnybos pranešimo, darbo grupė spręs, kaip efektyviausiai konsoliduoti Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, savivaldybių priešgaisrinių tarnybų, Valstybinių miškų urėdijos ir savanorių ugniagesių pajėgas bei jų veiklą.

Anot S. Skvernelio, papildomų priemonių reikia imtis įvertinus pastarojo meto gaisrus ir siekiant, kad skirtingoms žinyboms priklausantys ugniagesiai dirbtų sklandžiau ir vieningiau.

„Kita problema – nevienodas techninis ir materialinis ugniagesių aprūpinimas, ką taip pat būtina išspręsti. Valstybė turi ne tik džiaugtis didžiuliu visuomenės pasitikėjimu ugniagesiais, bet ir padaryti viską, kad jie būtų tinkamai pasirengę gesinti gaisrus, gelbėti žmones bei jų turtą“, – pranešime cituojamas premjeras.

Pajėgų konsolidavimo bei tinkamo aprūpinimo būtinybę savo išvadose pabrėžia ir Valstybės kontrolė, konstatavusi, kad ne visos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos tinkamai pasirengusios gesinti gaisrus.

„Trūksta ne tik technikos, žmogiškųjų išteklių, bet ir yra netinkamai paskirstytos lėšos. Konsolidavus šiuos išteklius, pasak Valstybės kontrolės, galima būtų pagerinti gelbėjimo darbų organizavimą ir gaisrų gesinimą“, – sakoma pranešime.

Darbo grupėje bus atstovų iš Vyriausybės kanceliarijos, Aplinkos ministerijos, Lietuvos savivaldybių asociacijos, Lietuvos gaisrinės saugos asociacijos, Ugniagesių gelbėtojų profesinės sąjungos ir kitų suinteresuotų institucijų atstovai. Siūlymų laukiama po mėnesio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu jo

Nu  jo portretas
Prieš rinkimus viskas efektyvu.

...

... portretas
Leisk gaisrininkams daugiau alaus gert! :P

dJxkx

dJxkx portretas
Koks rupestingas milicininkas turbut svajoja karalium tapt..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių