Premjeras: popiežius Jonas Paulius II visam pasauliui parodė pripažįstantis Lietuvą

Popiežius Jonas Paulius II visam pasauliui parodė pripažįstantis Lietuvą, minint 100-ąsias jo gimimo metines sako premjeras Saulius Skvernelis.

Sukakties proga išplatintame pranešime S. Skvernelis sako, kad Lietuvos žmonėms Jonas Paulius II – pirmasis popiežius, aplankęs Lietuvą ir visam pasauliui parodęs pripažįstantis neseniai nepriklausomybę atkūrusią valstybę, yra ypač brangus.

„Šventojo Jono Pauliaus II dvasinis ryšys su Vilniumi, kvietimas dvasiškai ir išoriškai atkurti savo Tėvynę, savo gyvenimą, savo lietuviškąjį ir krikščioniškąjį identitetą, siekti teisingumo ir prisiminti, kad laisvė neatskiriama nuo atsakomybės, pastangos plėtoti įvairių kultūrų ir religijų atstovų dialogą visuomet stiprins mus kaip vilčiai įkvepiantis pavyzdys“, – sakoma premjero pranešime.

Vyriausybės vadovas pabrėžia, kad pasaulio istorijoje Jonas Paulius II išliks kaip esmingai prisidėjęs prie totalitarinių režimų žlugimo, pažymi jo indėlį suartinant Lietuvą su kaimynine Lenkija.

Lietuvoje šie metai yra paskelbti Šventojo Jono Pauliaus II metais, tačiau dėl karantino atsisakyta didelės dalies šia proga suplanuotų renginių – visų, kurie susiję su žmonių susibūrimu.

Vyriausybė gegužės pradžioje patvirtino Šventojo Jono Pauliaus metų minėjimo planą, bet jame neliko diskusijų, paskaitų, parodų, švenčių, Jono Pauliaus II vardo mokymo įstaigų, muziejų ir bibliotekų projektų.

Šventojo Jono Pauliaus II metų proga numatoma išleisti pašto ženklą, proginę monetą, skirtą Kryžių kalnui, bus rengiamos laidos ir publikacijos LRT.

Šventasis Popiežius Jonas Paulius II gimė 1920 metų gegužės 18 dieną, mirė 2005 metų balandžio 2 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Gal Pagoniškąją?..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių