Premjeras senjorams: išgyvenkime karantiną namie, o ne reanimacijos palatoje

  • Teksto dydis:

Lietuvos premjeras Saulius Skvernelis savo feisbuko paskyroje kreipėsi į senjorus ir paragino juos net ir šilčiausiomis dienomis likti namuose, nevykti į įvairias įstaigas. Premjeras nuramino senjorus, kad pensijos nemažės ir bus mokamos laiku.

 

"Šįkart noriu kreiptis į mūsų senjorus.

Rūpindamasis dėl jūsų saugumo, noriu jums pristatyti Vyriausybės veiksmus.

Koronavirusas COVID-19 visame pasaulyje pirmiausia renkasi vyresnio amžiaus aukas. Lietuvoje taip pat matome, kad senjorų procentas tarp užsikrėtusiųjų yra didžiausias. Virusu jau yra užsikrėtę virš 600 žmonių. Netekome devynių garbaus amžiaus piliečių. Jie visi sirgo lėtinėmis ligomis.

Dedame visas pastangas, kad Jus apsaugotume. Tačiau, norėdami išvengti liūdno Italijos, Ispanijos ir kitų šalių likimo, valstybėje turime atlikti dvi svarbias užduotis.

Pirmiausia privalome užtikrinti visišką mūsų sveikatos apsaugos sistemos pasirengimą. Tai – Vyriausybės pareiga, kurią vykdome dieną ir naktį.

Ranka rankon šio tikslo siekiame su atsakingu Lietuvos verslu ir visuomenės iniciatyvomis. Pastarąją savaitę mūsų oro uostuose kasdien leidžiasi lėktuvai, atgabendami tūkstančius apsaugos priemonių ir reagentų koronaviruso testams atlikti. Pagal skubų planą apsirūpiname plaučių ventiliavimo įranga ir deguonimi. Nesunkiems ligoniams hospitalizuoti ir gydyti ruošiame sanatorijas ir reabilitacijos ligonines, kad tuos pacientus, kuriems reikės rimtos pagalbos, galėtume gydyti svarbiausiose šalies ligoninėse.

Net ir šilčiausiomis pavasario dienomis nevaikštinėkite po skverus ar parkus.

Antra svarbi užduotis – iki minimumo apriboti žmonių kontaktus, kad sumažėtų galimybė užsikrėsti klastinguoju virusu. Tai – ir Jūsų pareiga. Jūs kasdien girdite raginimus neiti iš namų, užsidėti kaukes, užsirišti ant veido šalikus ar skareles ir nesusitikti su vaikais ar anūkais. Šis rimtas perspėjimas yra pagrįstas mokslininkų rekomendacijomis. Karantiną, kaip veiksmingiausią kovos su COVID-19 priemonę, taiko daugelis pasaulio šalių.

Todėl nuoširdžiai prašau: neikite iš namų. Net ir šilčiausiomis pavasario dienomis nevaikštinėkite po skverus ar parkus. Maisto, vaistų ir kitų būtiniausių produktų Jums gali palikti prie durų artimieji, savivaldybės darbuotojai ar savanoriai. Pilietiška iniciatyva įkurtas Nacionalinis savanorių pagalbos koordinavimo centras „Stiprūs kartu“ pasirengęs suteikti neatidėliotiną pagalbą. Skambinkite 1827 ir išsakykite savo poreikius.

Noriu nuraminti Jus dėl pensijų. Neklausykite gandų. Atsakingai pareiškiu, kad pensijos nemažės ir bus mokamos laiku.

Siekiame, kad pinigai Jus pasiektų saugiausiu būdu. Jeigu įmanoma, pasirūpinkite, kad pensiją gautumėte ir mokesčius sumokėtumėte per elektroninę bankininkystę. SODROS specialistai yra pasirengę patarti Jums, kaip tai padaryti. Skambinkite 1883.

Vyriausybė priėmė nemažai sprendimų, kurie sudarytų Jums sąlygas likti namuose ir nevykti į įvairias įstaigas.

Jeigu Jums būtina kur nors nuvykti automobiliu, galite važiuoti nepasikeitę žieminių padangų. Už tai nebus baudžiama.

Jeigu baigėsi Jūsų vairuotojo pažymėjimo galiojimas, jo nebūtina pratęsti karantino metu. Policija nebaus, jeigu vairuosite su negaliojančiu vairuotojo pažymėjimu.

Jeigu privalote prasitęsti paso ar asmens tapatybės kortelės galiojimą, naują dokumentą už Jus gali atsiimti jaunesni giminaičiai. Tam nereikia įgaliojimo.

Sudarėme galimybę atidėti arba dalimis išdėstyti įmokų už sunaudotą elektrą ir gamtines dujas mokėjimą UAB „Ignitis“ tiems, kas patirs finansinių sunkumų.

Rekomendavome savivaldybėms sudaryti galimybę atidėti arba dalimis išdėstyti komunalinių įmokų ir įmokų už šilumos energiją mokėjimą.

Baigdamas noriu pakalbėti apie svarbiausią dalyką – Jūsų sveikatą. Jeigu pakiltų temperatūra, prasidėtų sloga, kosulys ir gerklės perštėjimas, skambinkite 1808 ir prašykite galimybės išsitirti dėl koronaviruso. Jeigu Jums daugiau nei 65-eri arba sergate lėtinėmis ligomis, taip pat galite skambinti 112. Greitoji medicinos pagalba nuveš Jus į vieną iš pagrindinių šalies ligoninių.

Dar kartą prašau: išgyvenkime šį karantiną namie, o ne ligoninės reanimacijos palatoje. Dėkoju už Jūsų supratimą ir linkiu Jums kuo stipresnės sveikatos bei kuo giedresnės nuotaikos", - rašo S.Skvernelis.

 

 


Šiame straipsnyje: Saulius SkvernelissenjoraikoronavirusasKoronavirusas LietuvojeCOVID-19 saviizoliacijaCOVID-19 karantinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu bet..

Nu bet.. portretas
Na ,bet koks tas Skvernas protingas , kaip koks Mozė , žiū ir išves mus iš to karūnuoto viruso liūno... Geriau mirsim numie...

kauniete TO PADĖKITE MEDIKAMS

kauniete  TO  PADĖKITE MEDIKAMS  portretas
ŽMONES NESKAMBINKIT TUO NUMERIU 1880 TAI SUKČIAI KURIE MULKINA DURNELIUS

Justinas

Justinas portretas
Reikia konsultuotis, mokytis iš Lenkijos, kurioje covid 19 užsikrėtė 0,7639 žmonės 10000 gyventojų. Lietuvoje atitinkamai 2,4589, Latvijoje 2,3553, Estijoje 6,5709 žmonės. Ką Lenkai daro, kad užsikrėtusio nėra net 1 žmogaus skaitant 10000 gyventojų. Duomenys šiai dienai.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių