Po karantino atlaisvinimo premjerė kreipėsi į žmones: turiu du prašymus

Nors Vyriausybės sprendimu nuo pirmadienio atlaisvinama tam tikrų paslaugų ir prekybos veikla, premjerė Ingrida Šimonytė ragina įvertinti būtinybę pasinaudoti jų teikiamomis paslaugomis, kadangi rekomendacija vengti nebūtinų kontaktų išlieka. Ji taip pat prašo atsidarančius verslus pasinaudoti galimybe prevenciškai išsitirti nuo COVID-19.

„Turiu du prašymus. Pirmą prašymą turiu tiems, kas nuo pirmadienio (...) ketina pradėti atnaujinti, teikti paslaugas ar prekiauti. Labai prašau, kad būtų pasinaudota galimybe pasidaryti testą prieš pradedant darbą, kad būtų absoliučiai saugu ir ramu pradėti dirbti su klientais. Operacijų vadovo sprendimu yra numatyta galimybė tokiam profilaktiniam testui užsiregistruoti mobiliajame punkte. Labai raginčiau tai padaryti“, – spaudos konferencijoje trečiadienį teigė ji.

Premjerė taip pat ragino laikytis visų saugumo reikalavimų.

„Taip pat raginčiau absoliučiai laikytis saugumo reikalavimų, kurie bus nustatyti, kurie yra susiję su kaukių dėvėjimu, patalpų dezinfekavimu, vėdinimu, rankų dezinfekavimu, klientų srautų atskyrimu. Nes visa tai įgyvendindami galėsime užtikrinti, kad paslaugos išties bus teikiamos saugiai ar prekyba išties vyks saugiai“, – kalbėjo ji.

Mes vis dar turime papildomai stengtis visi, kad situacija gerėtų, kad atvejų skaičius mažėtų, ligonių ligoninėse skaičius mažėtų ir greičiau galėtume grįžti į įprastą gyvenimą.

Tuo metu atsidarysiančių prekybos ir paslaugų vietų klientų I. Šimonytė prašė gerai apsvarstyti būtinybę pasinaudoti paslaugomis.

„Tuo pačiu turiu prašymą ir klientams. Klientai, kurie planuotų aplankyti paslaugų teikėjus ir prekybos vietas, vis dėlto labai prašyčiau įvertinti būtinybę pasinaudoti konkrečiomis paslaugomis jau nuo kitos savaitės ar kažkur nuvykti jau kitą savaitę, kadangi rekomendacija vengti nebūtinų kontaktų išlieka“, – tikino ji.

Nors situacija gerėja, anot I. Šimonytės, epidemiologinė situacija šalyje vis dar išlieka įtempta.

„Mes vis dar turime po keliolika žmonių, mirštančių kasdien, turime virš tūkstančio žmonių, kurie yra ligoninėse, neskaitant virš šimto tų, kurie yra reanimacijų palatose. Todėl kažkas negauna būtinų sveikatos paslaugų. (...) Vadinasi, mes vis dar turime papildomai stengtis visi, kad situacija gerėtų, kad atvejų skaičius mažėtų, ligonių ligoninėse skaičius mažėtų ir greičiau galėtume grįžti į įprastą gyvenimą“, – teigė ji.

„Nors padėtis gerėja, tolesnis padėties gerėjimas yra jūsų pačių rankose“, – pridūrė I. Šimonytė.

Vyriausybė trečiadienį leido atnaujinti veiklą atskirą įėjimą iš lauko pusės turinčioms parduotuvėms, grožio salonams, kirpykloms.

Vyriausybės nutarimas įsigalios nuo vasario 15 dienos, pirmadienio.

Teikiant paslaugas, kurių trukmė iki 15 minučių, paliekamas nustatytas paslaugų gavėjų srauto ribojimas, t. y. paslaugos gavėjui turi būti užtikrinamas 10 kv. metrų plotas, o paslaugų, kurios trunka ilgiau nei 15 minučių, atveju nustatomas 20 kv. metrų paslaugos teikimo plotas, arba, jei patalpos plotas, kurioje teikiama paslauga konkrečiam paslaugos gavėjui, yra mažesnis nei 20 kv. metrų, vienu metu turi būti aptarnaujamas ne daugiau kaip vienas paslaugos gavėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pamiršo pasakyti, kad dėtųsi iškart po tris kaukes ant snukių...ir įspėti, kad ir vasarą jas reikės nešioti. Nes tiek jų pripirkta, tiek otkatų paimta....norisi ir toliau kad taip būtų...

earht king

earht king portretas
jau seniai seni kelmai apaugo medžiai neauga, ir koki moli vėl stumia žmonėms aš jūsų prašau gerai apsvarstyti butinybe pasinaudoti atsilaivinti, ir t,t, kreipimasis ,bet kur tiesa ir kam tokie prievaizdai, kada butinybe jau seniai prabėgo metai laiko kaip mes tunojame kur matyta ponia savo kolegems karantyino metu algas išsikėlė, kieno vardu liepimu gerino savo pragyvenimo lygi, žmoniu pragyvenima ranka numojo, ir pinigus išmėtė, na levo na prva, kur liaudis liko, kur tiesa nuskambėjo jokiu būdų negalima tikėti jūsų pažadais apgaulę ir monopoliu milijonieriu išdaigomis darimo aligarhu planu kurybu, juk atidirbate jus ponia užtai ką ponams žadėjai per rinkimus o dabar graža reikalauja iš tamstos darbu ir kenčia mažas varžtelis mūsų varslininku, bastą,

Jadagonių pilekal.

Jadagonių pilekal. portretas
Tikrai kirpėjos laikosi visų reikalavimų garantuoju Šakių mieste ,nemanau ,kad tvarka yra pas ministre namuose.
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių