Premjerė: sprendimai dėl 5–11 klasių moksleivių grąžinimo yra, reikia, kad pasiruoštų savivaldybės

5–11 klasių moksleiviai galėtų šiemet grįžti į mokyklas – sprendimai dėl to „yra iš esmės“, tačiau reikia, kad juos būtų pasirengusios įgyvendinti savivaldybės, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Svarstėme šiandien ir sprendimai yra iš esmės, tik reikia, kad visi dalyvaujantys labai aiškiai tuos sprendimus suprastų ir būtų pasirengę įgyvendinti, tai turiu mintyje savivaldybes pirmiausia, nes būtent nuo jų aktyvumo, iniciatyvumo ir sprendimų labiausiai ir priklauso, kaip sėkmingai galėtų 5–11 klasės sugrįžti į ugdymą“, – per spaudos konferenciją ketvirtadienį sakė premjerė.

Vyriausybės vadovė taip pat teigė, jog vyraujanti nuomonė – kad moksleivius verta grąžinti į mokyklas, nepaisant to, kad iki mokslo metų pabaigos liko apie du mėnesius.

„Dėl trukmės, kiek jis galėtų trukti, manau, kad tai ne tiek svarbu, mes turėjome šią diskusiją kalbėdami apie abiturientus, kurie iš viso į mokyklas grįžta dar trumpesniam laikui, nes jų mokslo metai baigiasi gana greit, bet visų dalyvavusių diskusijoje nuomone, ar tai būtų pedagogai, ar tai būtų mokyklų vadovai, ar tai būtų moksleiviai, ar tai būtų savivalda, (...)  kad vis tiek verta“, – sakė premjerė.

„Aš nesakysiu, kad tai vienintelė nuomonė, nes yra nuomonių, kad neverta keisti rutinos, kad tai sukels daugiau iššūkių, o sukelia iššūkių vien dėl testavimo, bet toms klasėms, kurioms iki mokslo metų liko gerokai daugiau, tikrai tos vertės būtų dar daugiau, juo labiau, kad ir orams šylant galima rasti įvairių sprendimų dėl veiklų lauke“, – kalbėjo premjerė.

Šiuo metu į mokyklas yra grįžusi didžioji dalis šalies pradinukų, nuo gegužės 3-osios grįš abiturientai. Lietuvoje lapkričio 7-ąją paskelbus antrąjį karantiną, dauguma moksleivių buvo perėję į nuotolinį ar mišrų mokymąsi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių