Prezidentas ragina moksleivius įsitraukti į antikorupcinį švietimą

  • Teksto dydis:

Valstybės pažinimo centre antradienį apdovanoti prezidento Gitano Nausėdos ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) inicijuoto nacionalinio moksleivių konkurso „Skaidrumą kuriame kartu“ nugalėtojai.

Konkurse dalyvavo vyresniųjų klasių moksleiviai ir mokytojai iš visos Lietuvos, jie sprendė testus „Skaidrumo ženklelio platformoje“, atliko kūrybines užduotis apie skaidrumą ir sąžiningumą savo aplinkoje.

Šiuo prezidento globojamu konkursu siekiama stiprinti antikorupcines mokinių nuostatas, padėti suprasti svarbiausius skaidrumo principus ir skatinti pilietiškumą.

„Džiaugiuosi, kad konkursas pritraukė apie 1200 dalyvių iš daugybės mokyklų. Diskusija apie skaidrumą ir antikorupcijos įgyvendinimą yra viena iš meilės savo Tėvynei išraiškų. Skatinu ir toliau pažinti savo valstybę bei įsitraukti į jos skaidrinimo procesą“, – sakė šalies vadovas.

Konkurse „Skaidrumo lyderės“ nominaciją pelnė Kauno „Vyturio“ gimnazijos II g klasė, „Skaidrumo skleidėjos“ nominacija atiteko Molėtų gimnazijos II b klasei, o „Skaidrumo bendruomenės“ – Klaipėdos Vydūno gimnazijai.

Visuomenei antradienį taip pat pristatyta nauja edukacinė priemonė – Valstybės pažinimo centre atidengtas interaktyvus ekspozicinis stendas „Skaidrink Lietuvą“. Juo siekiama išryškinti kiekvieno piliečio įsitraukimą į Lietuvos skaidrinimo procesą, paskatinti imtis iniciatyvos.

Prezidentas susipažinti su šiuo stendu kviečia moksleivius iš visos Lietuvos.

Stendas buvo kuriamas bendradarbiaujant su Prezidento kanceliarijos Valstybės pažinimo centu. Jis kviečia lankytojus žaisti žaidimą įsijaučiant į sudėtingas situacijas ir siunčia žinią – veikdami kartu galime pasiekti, kad Lietuva taptų viena iš skaidriausių valstybių pasaulyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių