Prezidentas ruošiasi metiniam pranešimui

Prezidentūroje pradėtas rengti Prezidento Valdo Adamkaus paskutinis metinis pranešimas, kuris bus perskaitytas Seimo pavasario sesijoje.

Jau tapo tradicija, kad kiekvienų metų pradžioje, naudojantis kiek ramesne politine darbotvarke, prezidentūroje pradedamas rengti metinis pranešimas.

Prezidento atstovė spaudai Rita Grumadaitė dienraščiui patvirtino, kad jau šiomis dienomis valstybės vadovas su savo patarėjais ir konsultantais imasi darbo, rengdamiesi būsimam metiniam pranešimui. "Jo koncepcija jau buvo aptarta, netrukus vyks pirmasis pasitarimas, kuriame bus pradėta paties pranešimo dėlionė", – teigė R.Grumadaitė.

Metų pradžia šiam nemenkam ir kruopščiam darbui parenkama neatsitiktinai, nes tokiu metu būna kiek ramiau – mažiau politinių įvykių, vizitų ar susitikimų.
Prezidentas tik ką pasirašė šių metų valstybės biudžetą ir daugumą jį lydinčių įstatymų. Vetuoti tik du biudžetą lydintys įstatymai – dėl atskaitymų į privačius pensijų fondus sumažinimo ir dėl mokesčio už juridinių asmenų turimus automobilius.

Atlikus šiuos darbus valstybės vadovo darbotvarkėje atsirado laiko rengti metinį pranešimą.

Kol kas neaišku, kada V.Adamkus Seime skaitys metinį pranešimą. Paprastai tai daroma kovo pabaigoje ar balandžio pradžioje. Metinio pranešimo skaitymo datą prezidentūra suderins su Seimo vadovybe. Tai bus daroma artėjant Seimo pavasario sesijai, kuri prasidės kovo 10 d.

Metinis pranešimas skaitomas vadinamojoje senojoje Seimo posėdžių salėje, pavadintoje Kovo 11-osios Akto vardu.

Daugiau apie tai skaitykite rytojaus "Vilniaus dienoje"


Šiame straipsnyje: prezidentasAdamkuspranešimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių