Pereiti į pagrindinį turinį

Prezidentas V.Adamkus grįžo namo

2009-06-29 20:06
Prezidentas V.Adamkus grįžo namo Prezidentas V.Adamkus grįžo namo Prezidentas V.Adamkus grįžo namo Prezidentas V.Adamkus grįžo namo Prezidentas V.Adamkus grįžo namo Prezidentas V.Adamkus grįžo namo Prezidentas V.Adamkus grįžo namo Prezidentas V.Adamkus grįžo namo

Pirmadienį atlikus visus reikiamus tyrimus įtarimai dėl galimų prezidento Valdo Adamkaus sveikatos sutrikimų ar galimai sutrikusios širdies stimuliatoriaus veiklos - atmesti. Šalies vadovas pirmadienio popietę grįžo namo.

"Jaučiuosi labai gerai, ypač džiaugiuosi šiandien išgirdęs nustatymą, kad jokio rimto pavojaus nebuvo, bet jie ėmėsi visų priemonių apsisaugoti, jeigu kas nors ir būtų buvę. Manau, pati pradžia buvo peršalimas, plius, prisipažįstu, turbūt parlamento rinkimai pridėjo savo dalį", - žurnalistams išvykdamas iš ligoninės sakė V.Adamkus.

Šalies vadovas dėkojo gydytojams už atliktą darbą ir užtikrino besijaučiąs kupinas energijos.

"Galiu tik tiek užtikrinti jus, kad iki liepos 12-osios pilnas energijos atliksiu visus įsipareigojimus Lietuvai ir užsienyje", - sakė kadenciją baigiantis prezidentas.

V.Adamkus čia pat juokavo, esą "tikroji" jo vizito ligoninėn priežastis - susidūrimas su žiniasklaida rinkimų į Europos Parlamentą dieną - sekmadienį.

"Atvažiuojame su Alma į rinkimų būstinę, ir ką mes randame - esame du rinkėjai bei gražus būrys žiniasklaidos žmonių. Suvirpėjau, ir nieko kito nebuvo, kaip apsisukti ir iš būstinės važiuoti į Santariškes", - juokavo V.Adamkus.

„Po apžiūros visi įtarimai dėl galimų pakitimų atmesti. Atlikti reikiami tyrimai, įvertinant širdies funkcinę veiklą, parodė, kad pokyčių, šiuo momentu reikalaujančių gydymo, nėra", - sakė V.Adamkaus asmeninis gydytojas Remigijus Nargėla.R.Nargėla.

Anot jo, sekmadienį prezidentas pajuto „diskomforto reiškinius" krūtinės ląstoje ir pats paskambino gydytojui. R.Nargėla sakė sulaukęs šalies vadovo skambučio sekmadienio rytą, dar prieš šiam vykstant balsuoti EP rinkimuose.

R.Nargėlos teigimu, į klinikas buvo galima ir nevažiuoti, tačiau „visada geriau įsitikinti, negu palikti abejonių".

Gydytojas svarstė, jog kiek pablogėjusiai šalies vadovo savijautai įtakos galėjo turėti ir V.Adamkaus peršalimas bei patiriama įtampa.

Pasak mediko, turint širdies stimuliatorių, retkarčiais reikia tikrintis sveikatą. R.Nargėla sekmadienio vakarą sakė įtaręs galimus širdies stimuliatoriaus veiklos sutrikimus, todėl pataręs gultis tyrimams į ligoninę.

V.Adamkus į Santariškių klinikas paguldytas sekmadienį po pietų.

Atlikus tyrimus, anot medikų, paaiškėjo, kad stimuliatorius dirba kuo puikiausiai, jokios intervencijos nereikia.

„Po valandos dviejų bus išleistas į namus. Šiandien jis jau veržiasi į darbą, bet mes sakėme, kad geriau tegul pailsi", - sakė R.Nargėla.

Prezidentūros atstovai pirmadienį informavo, jog šiandien Santariškių klinikose V.Adamkui bus atliktas implantuoto širdies stimuliatoriaus veiklos patikrinimas.

Pirmadienio rytą gydytojų konsiliumas nutarė tęsti šalies vadovo sveikatos patikrą.

Paskutinis V.Adamkaus profilaktinis sveikatos patikrinimas buvo atliktas šių metų vasario mėnesį. Po jo Santariškių klinikų medikai sakė, kad prezidentas yra sveikas, ir, palyginti su praėjusiais metais, jokių neigiamų pokyčių tiriant prezidento sveikatą nenustatyta.

Medikai tuomet sakė, kad pernai gegužę V.Adamkui implantuotas širdies stimuliatorius veikia idealiai gerai, šalies vadovo širdies ritmo sutrikimų nebūta.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų