Pereiti į pagrindinį turinį

Prezidentas: A. Valujavičiaus kelionė per Atlantą primins apie didžius tautos pasiekimus

2023-05-08 11:39
BNS inf.

Vienviete irkline valtimi Atlanto vandenyną įveikusio Aurimo Valujavičiaus žygis yra ryžto ir užsispyrimo įrodymas, jis primins apie didžius lietuvių tautos pasiekimus, sako su keliautoju pirmadienį susitikęs prezidentas Gitanas Nausėda.

Gitanas Nausėda ir Aurimas Valujavičius

„Stebėtina, kaip Aurimas ramiai ir kukliai pasakoja apie iššūkį ir sunkumus, kuriuos jam teko patirti. Manau, Aurimo kelionė yra ne tik užsispyrimo ir ryžto įrodymas, ji kartu ir simbolis, jog „Lituanica“ skrodė Atlantą primindama apie didžius mūsų tautos pasiekimus, sėkmes ir iššūkius“, – pranešime teigė šalies vadovas.

8 tūkst. kilometrų kelionę valtimi „Lituanica“ 28-erių kaunietis A. Valujavičius skyrė paminėti 90-osioms Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydžio per Atlantą metinėms, taip norėdamas užfiksuoti Lietuvos rekordą. Iš viso jo gruodžio pabaigoje pradėta kelionė nuo Europos Krantų iki Jungtinių Valstijų truko 121 dieną, ją A. Valujavičius užbaigė Majamyje balandžio 25-ąją.

Pasak Prezidento, A. Valujavičiaus kelionė įtraukė ir suvienijo lietuvius visame pasaulyje, jie stebėjo, sirgo ir mintimis yrėsi per Atlantą kartu. Šalies vadovas palinkėjo keliautojui rasti progos atsikvėpti po šio žygdarbio ir didžiausios sėkmės ateities kelionėse ir nuotykiuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų