Pereiti į pagrindinį turinį

Prezidentė ir šiemet neatostogaus

2012-07-05 09:04
Prezidentė     ir šiemet neatostogaus
Prezidentė ir šiemet neatostogaus / Kaspars Krafts nuotr.

Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė jau trejus metus triūsia be atostogų. Atostogauti ji nesiruošia ir šiemet. O premjeras ir Seimo pirmininkė rengiasi atsipūsti mėnesio pabaigoje.

„Įstatymas nenumato“

„Prezidentė kaip ir ankstesniais metais neatostogaus. Atostogų nenumato ir Prezidento įstatymas“, – taip lakoniškai dėl D.Grybauskaitės poilsio šią vasarą atsakė jos atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė.

Tačiau tai dar nereiškia, kad D.Grybauskaitė visiškai nepailsės. Pasibaigus intensyviam politiniam sezonui ji gali kelioms dienoms nuvykti atsipūsti prie jūros ar kur kitur.

Oficialiai Prezidentė tuo metu neatostogaus, toliau eis savo pareigas, nebus pavaduojama Seimo pirmininkės, nes bus pasirengusi reikalui esant bet kuriuo momentu grįžti į darbo vietą.

Iš tiesų, nei Prezidento įstatyme, nei Konstitucijoje apie šalies vadovo atostogas nekalbama. Tačiau ankstesni prezidentai išeidavo atostogų. Antai Valdas Adamkus su žmona kiekvienais metais vėlyvą žiemą ar ankstyvą pavasarį vykdavo į Meksiką, o Algirdas Brazauskas traukdavo į Nidą, Rolandas Paksas išvykdavo pailsėti į Lietuvos pajūrį.

Ir mins, ir irkluos

Premjeras Andrius Kubilius, kaip ir kasmet, netrukus skirs laiko ir taip mėgstamam dviračiui, ir pairkluoti. Vyriausybės vadovas savo atostogas pradės liepos 23-iąją. Jis atostogaus vieną ar kelias savaites – dar neaišku. A.Kubilius aktyvų poilsį rengiasi derinti su prasidėjusia Seimo rinkimų kampanija.

„Premjeras su žmona Rasa savo atostogas pradės dalyvaudami tradiciniame jau 11-ajame savaitiniame dviračių žygyje “Suk į dešinę„. Savaitę dviračiais su partijos bičiuliais keliaus per Aukštaitiją. Premjero atostogų planuose yra ir tradiciniu tapęs žygis baidarėmis srauniomis Lietuvos upėmis ir upeliais“, – informavo premjero atstovė spaudai Jarda Paukštienė.

Atostogaujantį premjerą greičiausiai pavaduos finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

Bendraus su šeima

Seimo sesija jau baigėsi, tad parlamento vadovė taip pat rengiasi atsipūsti. Maždaug po dviejų savaičių ji išvyks į sodybą Molėtuose.

„Seimo pirmininkės darbotvarkė suplanuota iki liepos vidurio, o nuo tada ji, kaip ir kasmet, planuoja kiek daugiau laiko praleisti su šeima sodyboje netoli Molėtų. Seimo vadovei toks poilsis yra pats geriausias. Tačiau net ir tomis laisvesnėmis nuo pareigų savaitėmis numatomi keli renginiai, kuriuose Seimo pirmininkė turės dalyvauti“, – pranešė I.Degutienės atstovas spaudai Juozas Ruzgys.

Nei Seimo nariams, nei parlamento pirmininkui įstatymai atostogų, priešingai nei Ministrų kabineto nariams, nenumato. Pagal įstatymo raidę tarp Seimo sesijų parlamentarai turėtų tęsti darbą komitetuose, komisijose, susitikinėti su rinkėjais. Tačiau jie vyksta atostogauti, nors savo atostogų kol kas neįteisino.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų