Pereiti į pagrindinį turinį

Prezidentė įteikė skiriamuosius raštus naujajam Lietuvos ambasadoriui Ukrainoje

2015-03-18 12:35
BNS inf.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį įteikė skiriamuosius raštus naujajam Lietuvos ambasadoriui Ukrainoje Mariui Janukoniui, ir pabrėžė būtinybę toliau teikti „politinę ir praktinę paramą“.

„Lietuva visada palaikė Ukrainos kovą už demokratinę ateitį, todėl itin svarbu ir toliau užtikrinti Lietuvos politinę ir praktinę paramą Ukrainai. Būtina skatinti Lietuvos institucijų ir ekspertų patirties perdavimą Ukrainai, operatyviai teikti informaciją bei organizuoti humanitarinę pagalbą, tęsiant sužeistųjų gydymo, vaikų ir studentų mokymo projektus Ukrainoje“, - teigiama prezidentės spaudos tarybos pranešime.

Susitikime prezidentė taip pat paragino naująjį ambasadorių organizuoti ir koordinuoti renginius, stiprinančius ekonominius ir kultūrinius ryšius tarp Lietuvos ir Ukrainos žmonių, pranešė Prezidentūra.

M.Janukonis turi teisės magistro laipsnį. 1995 metais jis pradėjo karjerą Užsienio reikalų ministerijoje, nuo 1998 metų ėjo prezidento patarėjo užsienio politikos klausimais pareigas. Diplomatas dirbo ambasadose Minske ir Kijeve, vadovavo URM Europos šalių ir Rytų kaimynystės politikos departamentams. M.Janukonis kalba angliškai, rusiškai, ukrainietiškai, lenkiškai, baltarusiškai ir prancūziškai.

Jis ambasadoriaus poste pakeitė Petrą Vaitiekūną, kuris baigė diplomatinę tarnybą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų