Pereiti į pagrindinį turinį

Prezidentė pagerbė Kražių tragedijos aukų atminimą

2015-11-06 14:44
BNS inf.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Kražiuose penktadienį pagerbė tragiškai žuvusių miestelio gyventojų - Lilijos Galkauskienės, Eugenijos Birgiolaitės, Kazimieros Labanauskienės, Jadvygos Grigulaitės atminimą.

Kaip pranešė Prezidentūra, D.Grybauskaitė asmeniškai išreiškė užuojautą tragedijos aukų artimiesiems - jiems ir gedinčiai Kražių bendruomenei ji palinkėjo stiprybės. Šalies vadovė kalbėjosi su Kražių miestelio bendruomenės žmonėmis, ką reikėtų daryti, kad būtų užtikrintas gyventojų, socialinių darbuotojų saugumas, kaip įveikti žudynių pasėtą baimę.

„Labai svarbu stiprinti bendruomeniškumą ir daugiau rūpesčio skirti pažeidžiamiausiems žmonėms, kuriems labiausiai reikia pagalbos. Nė vienas neturėtų likti abejingas, savo aplinkoje matydamas smurto, nusikaltimo grėsmę. Ir valstybė, ir bendruomenės turėtų daugiau dėmesio skirti asmenims, išėjusiems iš įkalinimo įstaigų, kad ateityje būtų užkirstas kelias naujiems nusikaltimams“, - rašoma pranešime.

Keturios aukos Kražiuose rastos trečiadienį. Tą patį vakarą pareigūnai sulaikė nusikaltimais įtariamą R.Bekintį - manoma, kad jis aukas žudyti pradėjo dar pirmadienį. Teismas ketvirtadienį leido jį suimti trims mėnesiams. R.Bekintis anksčiau jau buvo teistas 11 kartų.

Prieš kelis mėnesius už smurtą prieš sugyventinę nuteistas R.Bekintis buvo įtrauktas į Šiaulių apygardos probacijos registrą, tačiau pareigūnai tikino nenustatę, jog jis keltų pavojų aplinkiniams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų