Prezidento patarėja apie pandemijos valdymą: reikia klausyti ekspertų, mažiau politikuoti

Siekiant suvaldyti COVID-19 pandemiją, reikia klausyti sveikatos ekspertų, o ne politikuoti, teigia prezidento vyriausioji patarėja ekonomikai ir socialinei politikai Irena Segalovičienė.

„Reikia labiau klausyti ekspertų. Jeigu mes pasižiūrėtume tiek į prezidento suburtos ekspertų tarybos pasiūlymus, kurių buvo 16 paketų – kas kartą yra rekomendacijos, jeigu pažiūrėtume ir į Vyriausybės ekspertų rekomendacijas, iš tiesų, labai daug pasiūlymų yra neįgyvendinta“, – trečiadienį LRT laidoje „Dienos tema“ sakė patarėja.

„Mums atrodo, kad reikia klausyti ekspertų ir mažiau politikuoti“, – pridūrė ji.

Anot patarėjos, pandeminė situacija šiuo metu sudėtinga ir tai buvo viena iš priežasčių, kodėl prezidentas vetavo įstatymo pakeitimus, kuriais buvo siūloma įvesti mokamus testus nepasiskiepijusiems darbuotojams.

„Situacija yra labai sudėtinga, tai yra viena iš priežasčių, dėl ko šitas įstatymas yra nesavalaikis. Mes turime valdyti pandemiją ir, kalbantis su Sveikatos ekspertų taryba, tikrai matėme įžvalgas, kad ant stalo nėra padėtų sprendimų pandemijai valdyti. Mes negalime prisidengti šita priemone tikėdamiesi, kad ji išgelbės epidemiologinę situaciją. Pandemija turi būti valdoma kompleksiškai. Šiandien mes neturime jokių sprendimų ant stalo – nei viešai diskutuojamų, nei su ekspertais tariamasi dar kol kas nėra“, – teigė I. Segalovičienė.

Ji pridūrė, kad siūlomi pakeitimai buvo „tam tikras ieškojimas lengvų kelių, prieš pastatant vakcinaciją ir priešinant žmones“.

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį vetavo Užkrečiamųjų ligų įstatymo pakeitimus, kuriais buvo siūloma įvesti mokamus testus nepasiskiepijusiems darbuotojams.

Šalies vadovo teigimu, įstatyme numatytas reguliavimas gali reikšmingai pabloginti privalomojo sveikatos tikrinimo – testavimo dėl užkrečiamosios COVID-19 ligos – prieinamumą ir žmonių motyvaciją atlikti šiuos tyrimus.

Tai, anot Prezidentūros, reikšmingai sumažintų privalomai tikrintis sveikatą dėl užkrečiamosios ligos turinčių darbuotojų skaičių ir lemtų pavėluotą COVID-19 ligos diagnostiką ir nekontroliuojamą plitimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
Kad teisingiausia daugiau dirbti,o nekaltinti ir pyktį lieti ant Prezidento.Mes visi vienodai mokame mokesčius ir tai mus turi gydyti kaip ir visus.O čia grupelė valdančiųjų nori mus sulyginti su žeme.Manyčiau kad jų galveles paveikė puikybės manija atsidure seime.Kam jie dirba lbgt iškrypėliams,narkotikų platintojams,alkoholio asams? Priešintis reikia visiems,nes ši vyriausybė yra tik naikinanti mūsų Tautą.Diena iš dienos kaltina tuos kurie nepasiskiepia,o kodėl sergamumas yra toks didelis kurie ir pasiskiepia.Kodėl taip yra?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių