Prezidento patarėjų komandą papildė I. Segalovičienė ir V. Augustinavičius

Šalies vadovo Gitano Nausėdos patarėjų komandą papildė ekonomistas Vaidas Augustinavičius ir socialinės politikos ekspertė Irena Segalovičienė.

Kaip BNS informavo prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis, prie Ekonominės ir socialinės politikos grupės V. Augustinavičius prisijungė antradienį, o I. Segalovičienė – praėjusią savaitę.

Finansų ir biudžeto klausimus kuruosiantis V. Augustinavičius pastaruosius dvejus metus dirbo vyriausiuoju patarėju Vyriausybės kanceliarijos Strateginių kompetencijų grupėje, kur koordinavo šešėlinės ekonomikos mažinimo iniciatyvas, struktūrines reformas, rengė viešojo sektoriaus efektyvumo analizes.

Prieš tai ekonomistas 12 metų dirbo Finansų ministerijoje, kur ėjo Fiskalinės politikos departamento direktoriaus pavaduotojo bei Prognozavimo ir rizikos valdymo skyriaus vedėjo pareigas.

V. Augustinavičius Vilniaus universitete baigė Verslo ekonomikos magistro studijas, stažavosi ir atliko tyrimus įvairiose finansų organizacijose Londono Sityje.

Socialinės politikos klausimus Prezidentūroje kuruosianti I. Segalovičienė pastaruosius metus dirbo Strateginių sprendimų paramos grupės vadove Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje.

Taip pat ji yra dirbusi Kauno mero Visvaldo Matijošaičio patarėja socialiniais, švietimo ir bendradarbiavimo su nevyriausybinėmis organizacijomis klausimais, dėstė Kauno technologijos universitete (KTU) Viešosios politikos ir administravimo institute, dirbo universiteto Strateginio planavimo departamente kokybės užtikrinimo srityje.

I. Segalovičienė taip pat stažavosi Didžiojoje Britanijoje ir Vokietijoje. Ji KTU baigė viešojo administravimo magistro studijas, yra atlikusi mokslinius tyrimus viešojo administravimo stebėsenos ir vertinimo temomis.

Teigiama, kad šalies vadovo vyriausiojo patarėjo Simono Krėpštos vadovaujama Ekonominės ir socialinės politikos grupė visiškai bus suformuota rugsėjo pradžioje, kai prie jos prisijungs dar vienas patarėjas.

Rugsėjį tikimasi baigti formuoti ir visas kitas G. Nausėdos patarėjų grupes.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių